• Halmstads webbplatser

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inte är aktuell längre.

Halmstad uppmärksammar Ukrainas självständighetsdag

Den 24 augusti är det Ukrainas 31:a självständighetsdag och kommunen uppmärksammar detta med att hissa såväl ukrainska som svenska flaggan utanför Rådhuset och längs Slottsbron.

Vid Rådhuset syns blågula blomsterdekorationer, på Stadsbiblioteket visar vi upp ukrainska böcker och längs Växjövägen skyltar vi gult och blått.

Kommunfullmäktiges ordförande Andreas Bergman uppmärksammar kriget i Ukraina i en video som delas på sociala medier. Vi i vill med dessa handlingar visa solidaritet med hela det ukrainska folket.

- I Halmstad står vi tillsammans med det ukrainska folket och flaggar bland annat med gult och blått framför Rådhuset. Jag uppmanar alla Halmstadsbor att göra det samma, säger kommunfullmäktiges ordförande Andreas Bergman.

Riksdagen har beslutat att Halmstads kommun ska ta emot upp till 206 flyktingar under 2022. Så här långt är det drygt 100 flyktingar som bor på två boenden i Halmstad, Hotell Apartments på Vallås och Knebildstorp.

Den ukrainska ambassadören har via Sveriges Kommuner och Regioner, SKR uppmanat kommunerna att uppmärksamma Ukrainas självständighetsdag.