Halmstadsprojekt för inkludering av unga med funktionsnedsättning får spridning
Halmstadsprojektet All Inclusive växer. Projektet har förbättrat förutsättningarna för unga och unga vuxna med funktionsnedsättning att etablera sig på arbetsmarknaden. Nu utökas det till Varberg och Falkenberg
Under 2024 startade All Inclusive som ett ettårigt samarbetsprojekt mellan Halmstads kommun och Marknadsföreningen i Halland (MiH), med målet att få fler företag att erbjuda APL-platser (arbetsplatsförlagt lärande) för elever från anpassade gymnasiet.
25 praktikplatser på ett år
Målgruppen, unga och unga vuxna med funktionsnedsättning, tillhör en av de grupper i samhället som har allra svårast att inkluderas på arbetsmarknaden. Och projektet har varit lyckosamt. Under första året har det kommit in 25 praktikplatser.
3,7 miljoner från Region Halland
Regionstyrelsens tillväxtutskott har beslutat att bidra med 3,7 miljoner kronor till projektet All Inclusive. Med tillskottet från Region Halland öppnas flera nya möjligheter. Förutom Halmstad inkluderas även Falkenberg och Varberg i projektet. Dessutom breddas målgruppen till att även omfatta personer upp till 29 år.
Rektor glad att All Inclusive växer
Ola Westmar, rektor för den anpassade gymnasieskolan på Sturegymnasiet, som varit med i projektet sedan starten, välkomnar beslutet från Region Halland.
– Att vi nu får möjlighet att utveckla arbetet med All Inclusive i Halland betyder jättemycket. Främst för alla elever inom anpassad gymnasieskola i Halland, som får större möjligheter till APL och praktik i hela regionen, men också för näringslivet som får nya möjligheter till kompetensförsörjning genom våra yrkesutbildningar. Jag är väldigt glad att nu Region Halland ger oss möjligheter att fortsätta satsa på denna målgrupp, säger Ola Westmar.