• Halmstads webbplatser

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inte är aktuell längre.

Halmstad har näst bäst tillväxt i Halland

Halmstads kommun har av Syna tilldelats andraplats i 2020 års tillväxtindex i Halland. Priset Bästa Tillväxt tilldelas de kommuner i varje län som har störst andel företag som nyanställer, ökar sin omsättning och går med vinst. I Halland vinner Laholm och Kungsbacka tar en tredjeplats.

– Halmstad har ett differentierat och konkurrenskraftigt näringsliv med 9 000 små och medelstora företag. Tillväxtindex bygger på fakta och visar att Halmstad är en bra företagsplats där goda förutsättningar finns för tillväxt och utveckling. Tillväxtindex visar också hur vårt näringsliv lägger ner ett otroligt arbete på att utveckla sina företag. Det ska vi alla vara stolta över, säger tillväxtdirektör Lina Siljegård.
– Näringslivet i Halmstad är varierat med en bra mix av större och mindre företag, men också mellan industriföretag och tjänsteföretag. Sedan många år finns dessutom ett starkt entreprenörskap, vilket har visat sig vara viktigt för näringslivets utveckling. Högskolans betydelse ska inte heller underskattas, säger Harald Stjerna, partner på kreditupplysningsföretaget Syna.

Jämförande tillväxtindex

Priset Bästa Tillväxt tilldelas sedan 2007 den kommun i varje län där företagen har bäst tillväxt. Utmärkelsen är en viktig värdemätare, eftersom den visar stabila regioner där många företag växer. Bästa Tillväxt bygger på fakta där man utgår från tre värden som skapar ett jämförande tillväxtindex:

  • Andelen företag som har en omsättningsökning över fem procent mellan de två senaste årsredo­visningarna.
  • Andelen företag som ökat antalet anställda mellan de två senaste årsredovisningarna.
  • Andelen företag som går med vinst enligt senaste årsredovisningen.

I Halmstad finns 218 företag som utmärker sig genom att uppfylla samtliga tre kriterier.