• Halmstads webbplatser

Hallands Hamnars vd slutar

Björn Alvengrip, vd på Hallands Hamnar, lämnar sitt uppdrag.
– Det är dags för ett nytt ledarskap för vår fortsatta utvecklingsresa, säger Johan Sigurdsson (M), styrelseordförande i Hallands Hamnar AB.

Björn Alvengrip började i hamnen i Halmstad 2010 och utsågs till vd för Hallands Hamnar när bolaget bildades 2013. Hallands Hamnar AB genomför just nu stora investeringar i infrastruktur och befinner sig i en affärsutvecklingsprocess för att säkerställa konkurrenskraften.

– Björn har under lång tid bidragit till Hallands Hamnars positiva utveckling. För att fullgöra vår nya beslutade strategi ser vi i styrelsen behov av ett annat ledarskap som tillsammans med organisationen tar sikte på nya kunderbjudanden, nya tjänster och lönsamhet, säger Johan Sigurdsson (M), styrelseordförande i Hallands Hamnar AB.

Björn Alvengrip lämnar sin befattning 22 januari och får en ersättning på 18 månadslöner enligt sitt anställningsavtal. Car-Henrik Hägg, vice vd, föreslås bli tillförordnad vd och rekrytering av ny vd inleds inom kort.

Fakta Hallands Hamnar

Det är ett bolag som samägs av Halmstads och Varbergs kommuner. Hallands Hamnar är en av Sveriges 10 största hamnar och ett modernt logistikföretag. Bolaget erbjuder kundanpassade helhetslösningar inom områdena hamn, terminal och transporttjänster.