• Halmstads webbplatser

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inte är aktuell längre.

Fullspäckat program för barn och unga på höstlovet

Årets höstlov står för dörren och erbjuder ett brett utbud med aktiviteter för lovlediga barn och unga. Rullskridsko-disco, skräckfilmsmaraton och funkisdag på arenan är några av de aktiviteter som Halmstads kommun har på programmet.

Efter flera skollov med restriktioner i samband med pandemin kan Halmstads kommun återigen arrangera ett brett utbud aktiviteter för barn och unga. Flera av aktiviteterna har blivit tradition men det finns även en del nyheter. Skräckfilmsmaraton i Oskarström, spökjakt på Mjellby konstmuseum, fiske i Toftasjön, teaterdag på Nolltrefem och halloweendisco på rullskridskor i Kattegatthallen är bara några av alla aktiviteter som äger rum under höstlovet.

Nytt för i år är funkisdagen på Halmstad Arena. Det är en prova-på dag som särskilt vänder sig till barn och unga med funktionsvariation. På programmet står bland annat rullstolsinnebandy, boxning, luftgevärsskytte, cupcake-verkstad, konst- och dansworkshop.

En återkommande och populär aktivitet tradition på höstlovet är skräckfilmsmaraton i Oskarström. Tre filmer visas på biografen och besökarna bussas dit från samtliga mötesplatser för unga, runt om i kommunen. Ett annan populär aktivitet är Nattlanet för ungdomar 13-16 år. Tidigare år har det arrangerats på kulturhuset Nolltrefem, men i år äger det rum i det nyöppnade E-sport-kafeét Gameffect i Halmstad. Programmet utökas i år med ett lan på eftermiddag-kväll för en yngre målgrupp.

– Det så skönt att vi äntligen kan erbjuda ett fullskaligt höstlovsprogram för barn och unga i Halmstad igen, säger projektledare Mia Hoffman. Årets program är en bra blandning av traditioner och nyheter. Där finns våra populära höstlovsaktiviteter som återkommer år efter år men det är verkligen roligt att även kunna presentera nya spännande aktiviteter som till exempel funkisdagen och en teaterföreställning för hela familjen på arabiska med möjlighet att få hörlurar med svensk översättning.