• Halmstads webbplatser

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inte är aktuell längre.

Förvaltningschef blir direktör i Malmö stad

Sergio Garay, förvaltningschef på hemvårdsförvaltningen, går vidare till Malmö stad under våren 2023. Där blir han direktör för deras Hälsa-, vård- och omsorgsförvaltning.

– Sergio har gjort ett mycket gott arbete, inte minst i samarbetet med Region Halland där han har bidragit till en god samverkan. Vi gratulerar Malmö stad till en bra rekrytering, säger Ella Kardemark (KD), ordförande i personal- och ledningsutskottet.

Sergio Garay har under drygt två år ansvarat för ledningen av hemvårdsförvaltningen, som är kommunens näst största förvaltning med omkring 2000 anställda. Hemvårdsförvaltningen arbetar med vård och omsorg för äldre samt kommunal hemsjukvård.

– Det har varit två händelserika år i Halmstads kommun. Jag tillträdde mitt under pandemin samtidigt som flera stora förändringar pågick. Jag är stolt och tacksam över det arbete som sker varje dag inom förvaltningen, även under tuffa perioder. Jag kan tryggt lämna över ansvaret till ledningsgruppen och kommande förvaltningschef, säger Sergio Garay Valderrama.

Sergio börjar sitt nya uppdrag den 1 februari 2023. Halmstads kommun kommer inom kort att tillsätta en tillförordnad chef och samtidigt inleda rekryteringen av ny förvaltningschef.