• Halmstads webbplatser

Folkfest i Halmstad igen: Succékombon Pride och Musik på stan kommer tillbaka

Den 14 september är Pride-festivalen tillbaka i centrala Halmstad och det blir en dag full av glädje, gemenskap och kärlek. Norre katts park kommer vara fyllt av aktiviteter och musik på en utomhusscen. Musik på stan blir i år två dagar med musik på hotell, caféer och restauranger i stan.

Programmet för dagen och kvällen håller på att formas men redan nu är det klart att Elecktra, som erövrade svenska folkets hjärtan med “Banne maj” i Melodifestivalen, kommer att uppträda på scenen i Norre katts park. Dessutom gör Agnes Hustler ett uppskattat återbesök från förra året.

Trygg och sammanhållen kommun

Några av kommunens viktigaste mål är att vara en inkluderande, trygg och sammanhållen kommun.

– Det är viktigt att vi fortsätter att stå upp för jämlikhet och grundläggande rättigheter. Jag är glad över att det är så många olika verksamheter i Halmstads kommun som är engagerade. Samarbetet med föreningen Halmstad Pride fungerade väldigt bra förra året och det är glädjande att vi fortsätter samarbetet även i år, säger Susanna Hjortenholt, enhetschef, social hållbarhet i Halmstads kommun.

Pride Park, parad och massor av musik ...

Pride Park med utställare och aktiviteter är öppen från 12.00. Paraden startar 15.00, med samling i Norre katts park.

– Förra året blev en omstart för Pride i Halmstad med en nystartad förening. I år känner vi oss lite mer varma i kläderna och kan ta vara på erfarenheterna från förra året. Förhoppningen är att uppslutningen blir ännu större än förra året eftersom Pride är ett tillfälle för fest och glädje men också en manifestation för solidaritet, demokrati och mänskliga rättigheter. I tider där vunna segrar för hbtq-personers rättigheter nu ifrågasätts från olika håll både i Sverige och i världen, känns Pride extra viktigt, säger Måns Hultgren, ordförande i Halmstad Pride.

Förutom musik ska Pride Park fyllas med olika utställare och aktiviteter för både barn och vuxna. Det är i dagsläget ett 20-tal utställare anmälda. Halmstads kommun kommer att vara på plats och besökarna kan göra allt från att måla och dansa, till att träffa kommunens elevhälsa, familjehemsplacerare och aktivitetsledare för våra seniorer.

... och plats för kärlek

Det kommer också finnas en vacker och kärleksfull plats i parken för drop in-vigslar, både borgerlig och kyrklig vigsel, eller för er som vill förnya era löften till varandra. Det är viktigt att ni som vill vigas har med en giltig hindersprövning, vigselintyg och legitimation.

Musikutbudet på stan senare under kvällen möjliggörs återigen av Halmstads kommuns samarbete med Halmstad City och restauranger samt hotell som upplåter sina lokaler.

Förhoppningen är att skapa en fantastisk festival där alla är välkomna att fira kärlek, mångfald och stolthet. Väl mött på Halmstad Pride 2024!

Fakta om programmet

 • Pride firas i Halmstad 14 september 2024.
 • Paraden avgår 15.00 från Norre katts park.
 • Pride Park är öppen 12.00–17.00 i Norre katts park.
 • Artisterna börjar spela i Norre katts park cirka 16.15.
 • Programinnehållet Länk till annan webbplats.kompletteras allt eftersom fram till 9 september.

Bakgrund

 • Pride är ett samarrangemang mellan föreningen Halmstad Pride och Halmstads kommun.
 • Pride har firats i Halmstad sedan 2015 med uppehåll under pandemin. Arrangörer har skiftat. Initiativtagare 2015 var RFSU Halland och RFSL Halland. Nuvarande Pride-förening har varit arrangör sen 2023.
 • Musik på stan pågår 13–14 september i samarbete med Halmstad City Länk till annan webbplats..
 • Musik på stadens hotell och restauranger under kvällen är ett koncept som körs för andra året i rad. Halmstads kommun arrangerar det för en levande stadskärna och för att gynna det lokala musiklivet.
 • Föreningen Halmstad Pride Länk till annan webbplats. ansvarar för Prideparaden och Pride park.
 • Halmstads kommun ansvarar för scenframträdanden i parken, kommunens verksamheters deltagande i Pridepark, och musiken på restauranger och hotell under kvällen.