• Halmstads webbplatser

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inte är aktuell längre.

Filippa Dahlgren ny förvaltningschef för hemvårdsförvaltningen

Ny förvaltningschef på hemvårdsförvaltningen i Halmstads kommun blir Filippa Dahlgren. Det beslutade kommunstyrelsen vid sitt sammanträde på tisdagen.

Filippa Dahlgren kommer närmast från Ängelholms kommun där hon arbetat sedan 2006. Sedan drygt tre år tillbaka är hon chef för uppdrag Hälsa, vilket motsvarar förvaltningschef.

– Jag är glad och stolt över att få förtroendet som förvaltningschef för hemvårdsförvaltningen i Halmstads kommun. Det är en kommun som växer och där det händer mycket. Jag ser verkligen fram emot att få vara med och forma framtidens vård och omsorg tillsammans med medarbetare och chefer, säger Filippa Dahlgren.

Filippa har en lång erfarenhet från offentlig sektor inom området vård och omsorg. Hon har arbetat med utvecklingsarbete i syfte att möta framtidens utmaningar exempelvis inom kompetensförsörjning, välfärdsteknik och lokalförsörjning. Hon har haft roller som bland annat verksamhetschef och enhetschef. I botten har hon en utbildning i arbetsvetenskap från Högskolan i Halmstad.

– Filippa Dahlgren har med sig bred erfarenhet och kompetens inom hemvårdsförvaltningens område. Jag ser mycket fram emot att välkomna henne till kommunen, säger Ella Kardemark (KD), ordförande i kommunstyrelsens personal- och ledningsutskott.

Tillförordnad förvaltningschef Pia Bagge arbetar till 30 juni och Filippa Dahlgren tillträder den 15 juni.

Filippa Dahlgren ny förvaltningschef för hemvårdsförvaltningen. Foto: Ängelholms kommun

Filippa Dahlgren ny förvaltningschef för hemvårdsförvaltningen. Foto: Ängelholms kommun