Elever på Getingeskolan vann riksfinalen i International Language Competition

Torsdagen den 31 mars vann Ella Törnlycke och Edvin Asplund i årskurs 9 på Getingeskolan riksfinalen i International Language Competition i Malmö.

Tävlingen är en språk- och kulturtävling i moderna språk och svenska för grund- och gymnasieskolor, Ella och Edvin tävlade i det svenska språket. I tävlingen fick deltagarna svarsalternativfrågor som bland annat handlade om grammatik, rättstavning, litteraturhistoria eller synonymer.

– Det är tredje året i rad vi är med och vi har fått goda resultat varje år, säger Sofie Pålsson, mentor för Ella.

Vann riksfinalen i Malmö

Tävlingen började med ett kvalprov via internet där eleverna lyckades ta sig vidare till regionsfinalen i Helsingborg och i torsdags var eleverna i riksfinal i Malmö där de tog hem vinsten.

– Det kändes jättebra att vinna. Vi låg ett eller två poäng efter men när det bara var några få frågor kvar kände vi att vi kunde ta hem det här, berättar Ella och Edvin.

Svensklärare Jonas Hildingsson är stolt över elevernas prestation.

– Man blir oerhört stolt när eleverna presterar på det här fina sättet. Det blir ett fint minne från grundskoletiden. Det är inte ofta man kommer så här långt som till final, det är häftigt, berättar han.

Eleverna tog utöver hedern även hem medalj, pokal, en resa till Försvarsmaktens Tolkskola i Uppsala och ett stipendium till skolan.

– Jag är glad och stolt över att eleverna satt Getingeskolans namn på kartan, säger Sandra Tomin som är rektor på skolan.

Ella Törnlycke och Edvin Asplund i årskurs 9 på Getingeskolan är glada för vinsten i International Language Competition