• Halmstads webbplatser

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inte är aktuell längre.

Dags att anmäla till Aktiv sommar!

Sommaren är en höjdare för många, inte minst för alla de barn och unga som deltar i Halmstads kommuns gratis lägerverksamhet Aktiv sommar. Nu är det dags att anmäla!

Från mitten av juni till mitten av augusti erbjuds över 30 läger för barn och unga 10–19 år. Lägren hålls på olika platser i kommunen och har olika inriktning, men gemensamt för dem alla är att de kombinerar kreativt skapande och fysisk aktivitet.

Det finns olika typer av läger:

  • Prova-på-läger är för dem som vill prova olika aktiviteter, allt från innebandy och karate till dans och teater.
  • Friluftsläger på Gården Ön, dagläger med kul aktiviteter som kanotpaddling, bad och lekar. Bussar går mellan Halmstad Arena och Gården Ön varje dag.
  • Temaläger med samma inriktning under hela lägret, till exempel filmläger, kockläger eller konstläger.

Lägren hålls generellt måndag–fredag, med vissa undantag.

Anmälan

Mellan 4–22 april är anmälan öppen. Alla barn och unga kan lämna så många som tre önskemål om olika lägerplatser. När anmälningstiden gått ut tilldelas de sökande platser genom en kombination av önskemål och tillgång till plats. Målet är att alla barn och unga ska få plats på minst ett av alla läger under sommaren.

Hjälp att anmäla ditt barn kan du få på någon av kommunens mötesplatser för unga eller på något av våra bibliotek Länk till annan webbplats..