• Halmstads webbplatser

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inte är aktuell längre.

Begränsat öppet på Stadsbiblioteket under sommaren

Från den 2 maj är Stadsbiblioteket i Halmstad endast öppet vardagar kl. 8.00–13.00. Då inleds arbetet med att byta golvet på entréplan. De delar som håller öppet under byggperioden är entréområdet, övre plan och caféet. Om du vill låna böcker från entréplan (skönlitteratur och barn) behöver du reservera dem först.

Utökad lånetid

Sedan den 1 april ges förlängd lånetid på allt som lånas på Stadsbiblioteket. Tanken med den långa utlåningstiden är att hjälpa till att tömma lokalerna under golvbytet.

Entré och övre plan öppna vardagsförmiddagar

De delar som håller öppet under byggperioden är entréområdet, övre plan och caféet. I entrén finns personal som lämnar ut reservationer och hjälper till med frågor om lån, återlämning och digitala ärenden.

Öppettiderna blir vardagar klockan 08.00–13.00.
Du kan låna alla böcker och medier, men kan behöva reservera dem först. Fackböcker och talböcker kan du låna som vanligt eftersom övre plan är öppet.

Golvbytet beräknas klart i augusti

Avdelningarna med barn- och skönlitteratur på entréplan och nedre plan med studie- och mötesrum öppnar förhoppningsvis helt under augusti, beroende på hur byggnadsarbetet går. Halmstads konsthall är dock stängd till 31 augusti.