• Halmstads webbplatser

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inte är aktuell längre.

Anta utmaningen – bli en miljömästare

Är du redo för att anta en av Sveriges viktigaste utmaningar och bidra till att avfallet minskar i samhället? Minimeringsmästarna är en tävling för dig som vill minska på de onödiga sakerna, utgifterna, stressen och klimatavtrycket. Ta chansen att bli den där miljöhjälten som du kanske funderat på att bli, som deltagare får du under ett års tid inspiration, tips och vägledning till att leva mer hållbart.

För allra första gången har Halmstad, tillsammans de andra halländska kommunerna i år och Länsstyrelsen i Halland, anslutit sig till tävlingen Minimeringsmästarna Länk till annan webbplats.. Tävlingen arrangeras och drivs med initiativtagaren Avfall Sverige och olika lokala aktörer. Ta chansen att som deltagare i minimeringsmästarna bli mer medveten om vilka val just du som kommuninvånare kan göra för att bidra till mindre avfallsmängder i samhället. Du får stöd och lär dig mer om hållbar konsumtion, matsvinn, farligt avfall, delande och textilier samtidigt som du också är en ambassadör som bidrar och sprider information vidare till dina vänner.

Nu är anmälan till Minimeringsmästarna öppen:

Därför deltar Halmstads kommun

Halmstad ska vara en miljömässigt hållbar kommun, både för dagens och morgondagens generationer. Vi som kommun ska vara föregångare och innovativa i arbetet med att minska klimatpåverkan. Varje invånare har ett eget ansvar att hushålla med våra gemensamma resurser och kommunen har ett ansvar att skapa förutsättningar – det ska vara lätt att göra rätt.

Med vårt deltagande i Minimeringsmästarna vill kommunen uppmärksamma avfallets roll i klimatfrågan. Följ gärna kommunens energi- och avfallsbolag, HEM´s deltagande i tävlingen. Länk till annan webbplats.

Ingen kan göra allt men alla kan göra lite – tillsammans blir vi en miljömässigt hållbar kommun!