Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Tillståndslotsen – guidar dig rätt

En väg in för företagare – det är devisen bakom kommunens tillståndslots som guidar rätt bland de tillstånd och regler som gäller för att starta eller bedriva en verksamhet.

Tillståndsteamet

Behöver du tillstånd för en tillfällig eller permanent verksamhet? Då kan du boka in ett möte med tillståndsteamet. Teamet består av cirka tio handläggare från förvaltningar och bolag. De tar inga beslut på plats men kan hjälpa till med vilka tillstånd som kan behövas och göra en förhandsbedömning. Teamet tar emot besök en gång i veckan.

Kontakt

Kontakta kommunen för att boka ett möte, genom att ringa till 035–13 70 00 eller e-posta till direkt@halmstad.se.

Har du redan upparbetade kontakter med handläggare för olika tillstånd tar du direkt kontakt med dem.

Inför ditt möte med tillståndsteamet

Mötet med tillståndsteamet brukar ta en halvtimme. Förbered en enkel presentation av din idé på några minuter. Ta med eventuella underlag, till exempel bilder på lokal, volym på det du ska producera, antal anställda och antal besökare du väntar dig. Efter din presentation går teamet bordet runt med bedömningar av de tillstånd du behöver och vad du ska tänka på. Du får minnesanteckningar från mötet inom några dagar med kontaktuppgifter.

Vill du starta restaurang?

Då kan du själv skapa din personliga checklistalänk till annan webbplats för de tillstånd och myndighetskontakter du behöver på verksamt.selänk till annan webbplats.

Näringslivsenheten

Om du har behov av ett bredare stöd eller hjälp vid till exempel företagsutveckling eller nyetableringar, kontakta kommunens näringslivsenhet.

Fri konsulthjälp

Om du vill starta eller utveckla ditt företag kan du få fem kostnadsfria konsulttimmar hos Timbanken,länk till annan webbplats Region Hallands och de halländska kommunernas affärsutvecklarstöd.