Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Affischering och skyltning för evenemang

Vill du få ut information om ett evenemang? Då kan du kostnadsfritt och utan tillstånd sätta upp dina affischer på de tio affischpelare som finns runt om i Halmstad. Arrangerar du ett större evenemang finns det även möjlighet att ansöka om platser för evenemangsskyltning utmed de större infartsvägarna till centrum.  

Affischpelare

Det finns tio affischpelare utställda på olika platser runt om i Halmstadlänk till annan webbplats.

Affischpelare finns runt om i Halmstad. Privatpersoner och företag kan utan kostnad sätta upp information om evenemang, loppisar, bortsprungna husdjur och annat som det finns behov av att berätta om - utan tillstånd.

Principen är max en affisch (maxstorlek A2) per evenemang och pelare. Man sätter sin affisch där man hittar en plats. Om det inte finns någon ledig plats så är det bara att häfta fast sin affisch ovanpå äldre evenemang.

Skyltning för evenemang

För större evenemang finns möjlighet att informera om detta via skyltar på sex platser utmed de större infartsvägarna mot centrum. Skyltarna får sättas upp max två veckor före evenemanget och ska tas bort direkt efter. Tillstånd söks hos polisenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Teknik- och fritidsförvaltningen tar ut en avgift för hyra av platsmarklänk till annan webbplats för evenemangsskyltning.

På följande platser är det tillåtet att sätta upp skyltar om evenemang, förutsatt att du har sökt tillstånd för markupplåtelse hos polisen: 

  • på gräsområdet vid Alevallen (utanför Posten).
  • på gräsområdet utmed Växjövägen, vid Halmstad Arena Bad.
  • på gräsområdet utmed Wrangelsgatan, vid Furulundsskolan.
  • på gräsområdet utmed Laholmsvägen, vid Trade Center.
  • på gräsområdet utmed Laholmsvägen, vid Verkstadsgatan.
  • vid Flygstaden, Karlsrovägen innan cirkulationsplatsen in till flygplatsen.

Skyltar som saknar tillstånd eller som placerats på otillåtna platser tas bort och arrangören kan debiteras en kostnad för detta. Kopia av polisens tillstånd ska finnas väl synligt på skyltarnas baksida. Saknas polistillstånd tas skylten bort.

Olaglig affischering

Det är inte tillåtet att sätta upp reklamskyltar utmed gator, vägar utan tillstånd. Förbudet gäller allt från reklamskyltar och "trottoarpratare" till flaggor och affischer som sätts upp på lyktstolpar eller slås ned i gräsmattor med mera.

Vissa verksamheter kan ansöka om vägvisning. Den som vill ha vägvisning till sin verksamhet kan läsa mer och ansöka här.