Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Företag, stöd och rådgivning

Det kommunägda bolaget Halmstads Näringslivs AB hjälper till med alla sorters frågor som rör ditt företagande.

Det kan gälla allt från lokaler, tillstånd, nätverk och kontakter till att helt enkelt bolla idéer - ingen fråga är för liten eller för stor. Vårt mål är att det ska gå bra för företagen i Halmstads kommun, och att fler företag ska etablera sig här. Stödet är kostnadsfritt.

Träffa andra företagare och få information

Fyra gånger om året har anordnar Halmstad Näringliv frukostmöten, Guldmorgonlänk till annan webbplats. Du får chansen att träffa både andra företagare, politiker och kommuntjänstemän. Anmäl dig till det digitala nyhetsbrevlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsteret om och för näringslivet så får du dessutom inbjudningar till olika företagararrangemang.

Nedan hittar du exempel på annat stöd du kan få när du vill starta, driva och etablera företag i Halmstads kommun.

Starta företag

Du som går i starta-eget-tankar kan få kostnadsfri rådgivning av oss på Halmstads Näringsliv ABlänk till annan webbplats. Det kan gälla praktiska frågor eller om du bara vill bolla idéer.

Entreprenörskolan

Vill du starta eget? Är du ny som företagare? Då kan du delta i Entreprenörskolanlänk till annan webbplats. Det är en kostnadsfri seminarieserie som behandlar allt från affärsidé till ekonomi.

Timbanken - kostnadsfritt konsultstöd

Du kan anmäla dig till timbanken.selänk till annan webbplats och under året få fem timmars kostnadsfri rådgivning av externa konsulter. Erbjudandet gäller dig som tänker starta eget och dig som redan driver företag.

Företagsregister för Halmstads kommun

I näringslivsregistretlänk till annan webbplats för Halmstads kommun kan du söka bland aktiva företag och organisationer inom vår kommun. Uppgifterna kommer ifrån UC Selekt, UC AB. Uppdatering sker månadsvis.

Etablering

Funderar du på att etablera företag i Halmstads kommun? Vår etableringsansvarige kan hjälpa dig med alla sorters frågorlänk till annan webbplats. Det kan gälla tillgång till mark eller lokaler, branschindelning, infrastruktur och mycket mer.

Sök lokaler och mark

Sök i lokal- och markdatabasenlänk till annan webbplats, gör lokalförfrågningar eller hitta fastighetsägare och mäklare.

Mark för företag

Här hittar du information om industri- och handelsområden i Halmstads kommun.

Offentlig upphandling – gör affärer med kommunen

Läs om hur en upphandling går till och hur du lämnar anbud.

Utmanarrätt

Du kan utmana kommunen om du vill ta över driften av en kommunal verksamhet.

Tillstånd och regler för företagare

När du behöver ansöka om tillstånd eller veta vilka regler som gäller för din verksamhet kan du vända dig direkt till tillståndslotsen. Här hittar du en överskådlig lista på tillstånd.

Miljö

Energieffektivisering i företag

Vill du få råd och tips om hur företaget kan minska energikostnaderna? Kontakta kommunens energi- och klimatrådgivare!

Miljödiplomera ditt företag

Det lönar sig på många sätt att ta hand om företagets miljöarbete. Ett enkelt miljöledningssystem är till hjälp och kan leda till att företaget får ett diplom.

Dramalogen

Dramalogenlänk till annan webbplats är ett nätverk för fria kulturskapare, men också en inkubator som ger kulturentreprenörskurser för kulturarbetare som vill hitta eller utvecklas inom sitt konstnärliga område. Dramalogerna erbjuder en mängd olika aktiviteter, workshops, föreställningar med mera och skräddarsyr uppdrag för din verksamhet.

Samarbeta med skolan – en framtidsinvestering

Made by Halmstadlänk till annan webbplats hjälper dig och ditt företag att knyta kontakt med skolor och elever. Här finns det fina möjligheter att möta dina framtida medarbetare i olika projekt.