Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Ungdomar driver företag under sommarlovet

Som ett alternativ till sommarjobb har ett 20-tal ungdomar i Halmstad startat och driver nu ett företag under sommarlovet. Konceptet heter UngDrive och syftar till att ge grundförutsättningar för unga att bli företagare.

Dröm stort, börja smått! Det är vad UngDrive handlar om. I slutet av juni avslutade ungdomarna en fyra dagars kickoff där inspirerande föreläsningar, workshops, övningar inom marknadsföring, personlig coaching och arbete med det egna förtaget stod på agendan. De fick dessutom möjlighet att träffa personer med erfarenhet från företagande: Elisabeth Svensson från Ekonomibyrån, Peter Olsson från Ocay och Lina Krüger Christiansen Från Halmstads Näringslivs AB. Utöver detta får ungdomarna 1000kr i startkapital till sitt företag.

- Det är inspirerande att se all den kreativitet och entreprenörskapsanda som finns hos ungdomarna. Flera har företagsidéer som de kan starta upp ”på riktigt” redan till hösten! säger Anna Hammarlund, Made by Halmstad.

Kickoffen är själva startskottet för UngDrive och det är då ungdomarna genomgår sin förvandling till entreprenörer.  Ungdomarna kommer nu att arbeta med sitt företag fram till i augusti.

För mer information kontakta:
Anna Hammarlund, Made by Halmstad
Tel: 070-567 92 01. E-post: anna.hammarlund@halmstad.se