Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Dags för Tillväxtdagen 13 mars

Årets stora näringslivsdag i Halmstad Arena närmar sig. Fredagen den 13 mars är en riktig turdag. Då är det dags för Tillväxtdagen i Halland.

Arrangörer är Halmstads Näringslivs AB och Ung Företagsamhet Halland. Temat för årets Tillväxtdag är Gränslösa möjligheter.

Kan entreprenörskap bidra till integration?

Det är en av frågorna vi kommer ställa till föreläsarna på Tillväxtdagens seminarium den 13 mars. De är alla framgångsrika inom olika områden och vi vill gärna höra deras tankar om hur vi kan få potentialen i integrationen att blomma ut. För vi vet att den finns där.

En mässa som spränger gränser - både geografiskt och över generationer

Syftet med mässan på Tillväxtdagen är att skapa en årlig gemensam mötesplats för det lokala och regionala näringslivet. I år har vi glädjen att få samarbeta med Ung Företagsamhet Halland som gör ett fantastiskt jobb med att föra ut entreprenörskapet redan på gymnasienivå. På mässan samlas framtidens företagare och erfarna företagare och rådgivare - vilka möjligheter det ger!

Fokus ligger på Business 2 Business och Starta eget, och tillsammans med alla entusiastiska UF-företagare från hela Halland blir det en mässa i storlek XXL fördelad på tre hallar för att alla ska få plats. I dagsläget är det över 280 montrar!

Möt skarpa näringslivsprofiler

Andreas Ekström, moderator:

Journalist och internationellt känd för sin kunskap om det nya samhälle som väntar. Vi är inne i en digital revolution. Han är författare till boken Googlekoden. Andreas kommer hålla ihop seminarieblocket.

Anna Stenberg:

Listas som en av Sveriges 49 bråkigaste kvinnor – i positiv bemärkelse. Efter en spännande chefskarriär inom Stenbecksgruppen startade Anna rekryteringsföretaget WES som verkligen bryter normer och är gränsöverskridande genom att bidra till att fler kvinnor kan rekryteras till ledande positioner.

Daniel Kaplan:

Har rivit sina mentala gränser för länge sedan, eller har han aldrig haft några. Hans erfarenhet är att det är roligare att göra saker än att inte göra. Det märks, för Daniel är "pappa" till ungefär 40 bolag. Sitt mest kända, tradera.com, sålde han för 400 miljoner kronor.

Camilla Ljunggren:

Är målet att vinna, ja då vinner hon. Inte konstigt att hon räknas som en av de största talangerna inom näringslivet och listas som framtidens makthavare. För fyra år sedan var hon med och grundade Business Challenge. Målet var att 5 000 nya företag skulle startas inom tio år. I dag är det uppe i 3 000. Det verkar inte finnas gränser för Camilla.

Allt om Tillväxtdagen – mässa & seminariumlänk till annan webbplats


Sagt om Tillväxtdagen och integration

Karolina Davidsson är vd för Halmstads Näringslivs AB och hon säger så här om att integrationsfrågan lyfts på Tillväxtdagens seminarium:

"Med tanke på att årets tema är Gränslösa möjligheter kändes det
naturligt och viktigt att även lyfta in integrationsfrågan på
seminariet. Vi har tagit emot många nyanlända och fler kommer. Det här
är människor som tvingats korsa mentala, fysiska och geografiska gränser
för att de inte ser någon annan utväg. Det de söker är möjligheter.
Möjlighet att överleva, att få leva i fred, att bygga ett bra liv, och
kanske möjlighet att så småningom kunna återvända till sitt hemland. Vi
vill hantera integrationen så bra som möjligt därför ska det bli
spännande höra vad våra föreläsare kan bidra med för tips. "


Lina Krüger Christiansen på Halmstads Näringslivs ABlänk till annan webbplats projektleder Tillväxtdagen och hon säger så här:

"Årets tema på Tillväxtdagen är Gränslösa möjligheter. För mig handlar det inte minst om att vara gränslös i sitt sinne. Det är attityder som sätter gränser. Just därför är en sådan här dag så viktig, för man får träffa människor som hjälper en på vägen – utan pekpinnar. Det tycker jag både mässan och föreläsarna på seminariet visar på. Nu hoppas jag att det kommer riktigt många och gör fredag den 13 mars till en riktig turdag."