Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Tre kandidater till priset Årets entreprenör

Nu är det klart. Philip Olsson från Isovox AB, Tekla Acs från Aim Apparel AB och Andreas Johansson från Ensolution AB nomineras till Årets entreprenör i Halmstads kommun. Vem av dem som blir vinnare avslöjas vid Guldmorgon den 26 februari.

Kandidater till priset Årets entreprenör: Philip Olsson, Tekla Acs och Andreas Johansson.

Priset Årets entreprenör delas årligen ut av Halmstads kommun till en eller flera personer som har betytt mycket för det lokala företagets tillväxt och utveckling. Den som får priset ska vara entreprenöriell, nyskapande, visionär och ha förmågan att ständigt se affärsmöjligheter.

Det gör alla de tre nominerade, som har valts ut bland ytterligare en lång rad kandidater som föreslagits av Halmstadborna.

De nominerade

Philip Olsson är hårdrocksbasisten och utvecklingsingenjören från Högskolan i Halmstad som, när en granne klagade på hans musikövningar, uppfann den portabla inspelningsstudion Isovox. Denna har gett namn åt hans företag, rönt stor framgång och erövrat priser.

Tekla Acs är designchef och en av kvinnorna bakom träningsklädmärket Aim´n. Tekla och vännen Helena Van tröttnade på färglösa tights och linnen och startade 2013 sitt företag Aim Apparel AB. Idag säljs Teklas designade accessoarer och träningskläder till kvinnor över hela världen och företaget ökar ständigt sin omsättning.

Andreas Johansson är grundare till och entreprenör i företaget Ensolution. Han är även dess styrelseordförande. Företaget har funnits sedan 2001 och erbjuder tjänster inom verksamhetsutveckling, med bland annat merparten av Sveriges kommuner som kunder. Han brinner för att hjälpa offentlig sektor att leverera kostnadseffektiva välfärdstjänster och utvecklar verktyg och metoder för detta.

Även tillgänglighets- och bemötandepris delas ut

Vid Guldmorgon den 26 februari delas även kommunens tillgänglighets- och bemötandepris ut. Vinnaren utses direkt från ett urval av kandidater, även de föreslagna av Halmstadborna.

Detta delas ut till ett företag som visat sig ha speciellt god tillgänglighet för sina kunder. Bland parametrar som kan vara relevanta för bedömningen finns sådant som bemötandet av kunder, framkomlighet, buller, hänsyn till allergiker, respekt för etniska grupper.

Vinnarna utses av juryer

Juryn för Årets entreprenör består av Lovisa Aldrin, ordförande, samt ledamöterna Bertil Andersson, Hanna Berggren, Johanna Ekberg, Tommy Fransson, Ola Wiberg, ledamot, Pelle Nilsson, ledamot, och Håkan Strömqvist.

Juryn för tillgänglighets- och bemötandepriset består av Lovisa Aldrin, ordförande, Maritha Johansson, vice ordförande, Julia Jönsson, Annelie Abrahamsson, Sanna Westerberg och Monica Svensson.

Nyordning för prisutdelning

Båda priserna gäller 2019. De har tidigare delats ut vid den årliga näringslivsgalan. Men till följd av att kommunen lämnat över värdskapet för galan sker nu en förändring av formerna för utdelningen.

Läs mer om programmet för Guldmorgon och om hur man anmäler sig