Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Tekla Acs och Cortado Coffee Shop vinnare när kommunen delade ut priser

Niklas och Christina Luthin från Cortado Coffee Shop fick idag ta emot kommunens tillgänglighets- och bemötandepris och Tekla Acs från Aim Apparel AB utsågs till Årets entreprenör. Philip Olsson, IsoVox, och Andreas Johansson, Ensolution, fick fina omnämnanden.

Pristagarna: Tekla Acs, Aim Apparel AB, och Niklas och Christina Luthin, Cortado Coffe Shop.

Utnämningarna gjordes vid Guldmorgon, kommunens frukostmöte för näringslivet, på kulturhuset Najaden i morse. Fler bilder därifrån finns på Facebooklänk till annan webbplats.

Lovisa Aldrin, kommunråd och ordförande i båda prisjuryerna läste nomineringarna:

– Och tillgänglighets- och bemötandepriset går till … Cortado Coffe Shop.

Hållbarhet är fokus för vinnarna Cortado Coffee Shop

Ägarna Christina och Niklas Luthin tog glada emot priset och berättade att fokus för deras caféverksamhet är hållbarhet, i såväl verksamheten i stort som i deras nisch – kaffet.

– Att få det här priset betyder givetvis jättemycket. Det är ett bevis på att vårt arbete är uppskattat, sa Christina Luthin.

Cortado Coffee Shop jobbar mycket med tillgänglighet, med anpassad kost för olika behov, för fysisk tillgänglighet i lokalen och för att ge gästerna ett gott bemötande. Ja, de till och med erbjuder gästerna att ta med hunden in.

Prismotiveringen:
”Genom nära kontakt med gästerna och god kunskap utvecklar företaget oavbrutet såväl service som tillgänglighet, utbud och bemötande. Personal och ägare visar stort engagemang för att alla ska känna sig välkomna, oavsett förutsättningar. Företaget har genom aktiva val skapat en tillåtande atmosfär och en vilja att alla gäster ska få ett gott bemötande.”

Spänningen steg med tre kandidater till Årets entreprenör

Inför utnämningen av Årets entreprenör hade tre kandidater utsetts. Dessa intervjuades inför publiken och fick alla berätta om sina företag. Samtidigt som spänningen steg …

Enligt reglerna ska priset ges till en person som är entreprenöriell, nyskapande, visionär och har förmågan att ständigt se affärsmöjligheter – något som kan sägas om alla de tre nominerade: Tekla Acs, Aim Apparel AB, Philip Olosson, IsoVox, och Andreas Johansson, Ensolution.

Tekla Acs blev vinnare

När så vinnaren avslöjades blev det Tekla Asc som utsågs till Årets entreprenör, ett besked som hon mottog med jubel blandat med glädjetårar.

Tekla Acs är designchef och en av delägarna bakom företaget Aim Apparel AB. Det startades 2013 och säljer idag träningskläder till kvinnor över hela världen märkta med Aim’n.

– Vi försöker inspirera och motivera kvinnor över hela världen att tro på sig själva och sina drömmar, och att ha en aktiv livsstil som de mår bra av. För oss är det så mycket mer än klädmärket, berättade Tekla Acs.

Hon, liksom även Christina och Niklas Luthin, fick ta emot ett diplom och ett konstverk av Halmstadskonstnären Stefan MÅS Persson.

Prismotiveringen:
”Med ett bottenlöst driv och en tro på att alla drömmar är nåbara, har denna entreprenör inte bara skapat fantastiska möjligheter för sig själv, utan för kvinnor världen över. Genom en träffsäker produkt och en kommunikation i världsklass, lyckas hon med tre otroliga saker: bygga ett globalt framgångsrikt företag som sätter Halmstad på kartan, inspirera kvinnor att tro på sig själva och konkurrera med spelare som Nike och Adidas. Ingenting är omöjligt – Aim High Dream Big.”

Fina omnämnanden för de andra två kandidaterna

De övriga två kandidaterna till priset Årets entreprenör, Philip Olsson och Andreas Johansson, som för dagen företräddes av Karin Lundgren, fick nöja sig med fina omnämnanden och varsitt diplom.

Philip Olsson är utvecklingsingenjör från Högskolan i Halmstad som, när en granne klagade på hans musikövningar, uppfann världens första portabla inspelningsstudio: Isovox. Denna har gett namn åt hans företag, rönt stor framgång och erövrat priser.

– Min stora vision är att hjälpa fler sångare världen över att öva och bli bättre. När det gäller mer fyrkantiga mål är ett att ha en fortsatt tillväxt i företaget på 35 procent, berättade Philip Olsson.

Nomineringstext:
"Utifrån en äkta entreprenörsanda skapade Philip Olsson en innovativ lösning på ett egenupplevt problem. Denna blev lösningen även för många andra användare världen över. Produkten IsoVox har inte bara gjort succé hos den absoluta musikeliten utan även skapat nya avknoppningsmöjligheter inom MedTech. Idag finns den i över 40 länder – och detta är bara början på en äkta entreprenörsresa."

Kandidat med samhällsengagemang

Andreas Johansson är grundare till och entreprenör i företaget Ensolution, som erbjuder tjänster inom verksamhetsutveckling med bland annat merparten av Sveriges kommuner som kunder. Han kunde dessvärre inte närvara vid prisutdelningen och företräddes i stället av företagets vd Karin Lundgren.

– Vi hjälper kommuner att få ut maximalt av varje skattekrona. Andreas är den person i företaget som kommer med alla idéer och möjligheter och behov, tar med dem hem och funderar över nya tjänster som vi kan erbjuda, berättade hon.

Nomineringstext:
"Andreas Johanssons entreprenörskap tar sin utgångspunkt i ett starkt samhällsengagemang och en lång erfarenhet från offentlig och privat sektor. Han har utvecklat verktyg och tjänster som hjälper organisationer i deras verksamhetsutveckling, allt från standardiserade koncept till skräddarsydda upplägg."

Juryernas medlemmar

Juryn för Årets entreprenör har bestått av Lovisa Aldrin, ordförande, samt ledamöterna Bertil Andersson, Hanna Berggren, Johanna Ekberg, Tommy Fransson, Ola Wiberg, ledamot, Pelle Nilsson, ledamot, och Håkan Strömqvist.

Juryn för tillgänglighets- och bemötandepriset har bestått av Lovisa Aldrin, ordförande, Maritha Johansson, vice ordförande, Julia Jönsson, Annelie Abrahamsson, Sanna Westerberg och Monica Svensson.

Framtiden – temat för frukostmötet

Vid Guldmorgon medverkade även Lina Siljegård, tillväxtdirektör, och Lisa Almer Rönnberg, samhällsbyggnadsdirektör. På dagens tema - framtiden - redogjorde de för pågående utvecklingsarbete inom Halmstads kommun. Två unga entreprenörer från Ung Företagsamhet Halland berättade om sina företag.

Se fler bilder från prisutdelningen på Facebooklänk till annan webbplats

Nästa Guldmorgon blir den 6 maj. Boka in!