Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Kommunens inkubator hjälpte VectorizeMove till succé

Siddhartha Khandelwal, mannen bakom den prisade uppfinning som - stöttad av HighFive - har gjort det möjligt att objektivt mäta gångmönster. Foto: High Five.

VectorizeMove är startup-företaget som kommersialiserade avancerad forskning för mesta möjliga nytta för samhällsinvånarna. Det har tagit fram en unik signatur för gång, en uppfinning som mäter rörelsens kvalitet hos människor och djur och vars affärsidé nyligen vunnit otaliga priser runtom i riket. VectorizeMove är ett fantastiskt exempel på ett företag i framkant och som har haft stor nytta av att få utvecklas hos HighFive i Halmstad.

­­Ett av de stöd som kommunens företagsinkubator erbjuder är HighFive Business. Inom detta får nya företag en kontorsplats i HighFives lokaler på högskolan och möjlighet till affärsutveckling. Kollegor, nätverk och advisory boards finns att tillgå och i en välfungerande process guidas entreprenörerna i upp till arton månaders tid. Det är under de förutsättningarna som Siddhartha Khandelwals företag VectorizeMove växt och nått sina framgångar.

– Anders Rosengren, min affärsutvecklare på HighFive har fungerat som en viktig mentor sedan start. Hans coachning var avgörande för att visa oss hur vi skulle kunna kommersialisera forskning och undersöka olika applicerbara områden för vår produkt genom att putta ut oss i verkligheten och steg för steg bygga ett solitt affärscase, säger Siddhartha Khandelwal.

Banbrytande produkt

Produkten har utvecklats efter mer än sex års forskning. Precis som begreppet "hjärtslag" används för att beskriva objektivt hur man mäter hjärtats rytm, har VectorizeMove skapat "walkbeat". Därmed har det för första gången blivit möjligt att objektivt mäta gångmönster för människor och djur, utan att begränsas av något laboratorium eller liknande.

Förutom walkbeat-algoritmerna har VectorizeMove också utvecklat ett system som använder bärbara sensorer och via en app för mobil och surfplatta ger gånginformation när som helst, var som helst i världen inom några sekunder.

Tillämpas inom hästsport

Systemet utvecklades ursprungligen för patienter med rörelsestörningar, såsom Parkinsons sjukdom, men VectorizeMove fann en omedelbar tillämpning inom hästsport för att hjälpa till att hos hästar upptäcka tidig hälta, övervaka rehabilitering och analysera återhämtning. För närvarande skriver företaget kontrakt med pilotkunder i Skandinavien som testar betaprodukten under våren 2020. Planen är att lansera Walkbeat i EU i slutet av året eller början av 2021.

Viktiga råd om team och arbetsmiljö

Idag har VectorizeMove lämnat HighFive och finns nu hos företagsacceleratorn Digit1, HMS i Halmstad, som är en utmärkt plattform för att vidareutveckla sitt bolag. Företagsacceleratorn skriver på sin webbplats att den är till för dem som drivs av digitalisering, elektronik och gott kaffe.

Teamet VectorizeMove är idag diversifierat och består av personer från hela världen.

– En del av råden vi har fått under vår tid på HighFive har handlat om teamet, om vikten av att hitta rätt personer att ha omkring sig, och om att skapa en hälsosam arbetsmiljö i en startup som ofta kan vara en stressfull tillvaro. Den fantastiska supporten från coachningen och HighFive har varit överväldigande för oss, säger Siddhartha Khandelwal.

En lång rad utmärkelser

VectorizeMove grundades i januari 2018 och på vägen har företaget fått erkännanden av olika organisationer där det exempelvis vunnit VentureCups final – Best traction, SKAPA-priset (Halland), Årets nya digitalföretag (Digit1 HMS), Årets Innovationspris (Högskolan i Halmstad) och Swedish Embedded Award. Företagets produkt tillhör också de 100 bästa innovationerna utsedda av bland annat Royal Swedish Academy of Engineering – IVA.

Flera olika erbjudanden för dig som har en bra idé

H5 Business är enbart en del av HighFives erbjudanden. Har du som person eller företag en idé som du vill utveckla, så kontakta HighFive för mer information. Blir du antagen till H5Business väntar många fördelar liknande dem som VectorizeMove fått genom HighFive Business.

Ansök för att följa Siddharthas fotspår och få en rejäl skjuts i ditt entreprenörskap.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Omvandla idéer till nya och hållbara företag! HighFive lyfter och leder genom hela processen.