Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

IT-jätte för digital handel etablerar sig i Halmstad

Halmstads kommun presenterar glada företagsnyheter idag. Det snabbväxande IT- och kommunikationsföretaget Consid öppnar nytt kontor i Halmstad. Etableringen kommer att innebära ett femtiotal nya arbetstillfällen.

Consid, som erbjuder konsulttjänster inom IT, kommunikation och affärsutveckling, har utsetts av Dagens Industri till snabbväxande Gasellföretag nio år i rad. Det nya kontoret i Halmstad blir det 24:e i raden som företaget startar i Sverige. 

För Halmstads kommun är etableringen glädjande. Den innebär fler arbetstillfällen och sätter Halmstad på Sverigekartan för digital innovation. Den ligger dessutom i linje med målen i kommunens nya näringslivsstrategi.

– Det handlar om ett innovativt företag som bidrar till höjd utbildningsnivå, som stärker våra innovativa tillväxtmiljöer och som skapar många nya kunskapsjobb som lockar högskolans studenter att stanna kvar i Halmstad, säger Jonas Bergman, kommunstyrelsens ordförande.

Etableringen presenterades under fredagen på en presskonferens arrangerad av Consid och Halmstads kommun.

Inne i stort tekniksprång

Consid ser en mycket stor efterfrågan på e-handelslösningar, något som påskyndas av pandemin.

– Vi är mitt inne i ett stort tekniksprång och effekterna av det kommer att få långtgående konsekvenser, säger Consids vd och grundare, Peter Hellgren.

Närheten till högskolan viktigt skäl till valet av Halmstad

Företagets avsikt är att göra det nya kontoret i Halmstad till en kunskapshub för innovation, e-handel och mobility-lösningar. En viktig grund i det arbetet är närheten till den kompetens som finns på Högskolan i Halmstad, vilket också var en av huvudanledningarna till etableringen här. Consid har sedan tidigare ett samarbete med högskolan. Även det starka och digitaliserade näringslivet och det geografiska läget avgjorde.

Enligt planerna ska kontoret öppnas vid årsskiftet och företaget söker nu lämplig lokal i Halmstads stadskärna.

Consid har idag har över 1 000 anställda runt om i Sverige. Företaget räknar med att rekrytera ett 50-tal personer de två första åren.

För frågor, kontakta Håkan Strömqvist, tillväxtstrateg, Halmstads kommun, tfn 072-983 68 85