Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Företagsbesök på Charkuterifabriken - för Sveriges bästa företagsklimat

KTHU:s strategiska företagsbesök gick den 21 maj 2019 till livsmedelsbranschen och Charkuterifabriken i Halmstad.

Företaget specialiserar sig på tillverka och skiva smörgåsmat samt ölkorv och har 55 procent av marknadsandelarna inom pålägg. De producerar charkprodukter för ICA, Coop samt under varumärkena Pärson och Charketurifabriken. Halmstad har ett starkt varumärke gällande pålägg genom en lång och marknadsledande historia.

Företagets VD Kent Svensson visade runt i fabriken där stora investeringar skett för att vara såväl modern som hållbar vad gäller energieffektivitet och vattenförbrukning. Miljön har stort fokus för verksamheten även när det gäller hållbara förpackningar och att det ska bli så lite så svinn av råvaran, djuret, som möjligt.

Idag arbetar etthundratrettio heltidsanställda och nittio sommaranställda inom företaget men en expansion kommer att ske under 2020 och innebär att företaget kommer att sysselsätta etthundraåttio personer på heltid.

– Halmstad och Halland är ju kända för mat av hög kvalitet. Sedan en lång tid tillbaka har vi haft företag med starka varumärken inom charkproduktion. Genom att satsa och investera för att hänga med marknaden kan Charketurifabriken nu expandera och skapa ytterligare 50 nya lokala jobb. Halmstads kommun arbetar för att få Sveriges bästa företagsklimat och då är det viktigt att vi försöka hitta lösningar på de behov som företag får i samband med att de växer, säger tillväxtdirektör Lina Siljegård.