Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Bättre för företag med ny bygg- och miljöförvaltning

Att förbättra för företag är en av anledningarna till sammanslagning av kommunens bygg- och miljöverksamheter i en gemensam förvaltning. Sedan någon vecka tillbaka finns alla medarbetare samlade på Kungsgatan 12 i Halmstad, som också är ny besöksadress för bokade besök.

- Sammanslagningen skapar förutsättningar för oss att agera snabbt, synkroniserat och enhetligt från kommunens sida, säger Eva Granath Henningsson, avdelningschef.

Exempelvis kan en kund som vill bygga och starta en mack behöva både söka bygglov, anmäla miljöfarlig verksamhet, söka tillstånd för brandfarlig vara och registrera livsmedelsverksamhet. Kanske vill de också sälja folköl och receptfria läkemedel.

- Med den gamla organisationen hade kunden behövt kontakta flera förvaltningar inom kommunen, där respektive ärende hade hanterats i sitt stuprör, förklarar Eva Granath Henningsson.

Kommunens kontaktcenter på Rådhuset, Halmstad Direkt, är även fortsättningsvis vägen in för dig som har frågor eller vill boka ett besök på Kungsgatan.