Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Företagsbesök på Höganäs AB - för Sveriges bästa företagsklimat

Hållbarhetsfrågorna stod i fokus när kommunstyrelsens utskott för tillväxt och hållbarhet besökte Höganäs AB i Halmstad.

Höganäs AB är världsledande med 35 procent av marknaden för metallpulver och en årskapacitet på 500 000 ton. Atomiseringsverket i Halmstad är ett av bolagets 18 produktionsanläggningar och där arbetar cirka 110 personer med att tillverka atomiserade metallpulver som transporteras till Höganäs för glödgning och slutbearbetning. I princip hundra procent av alla världens bilar består av 1,5 kg bildelar gjutna i metallpulver, just från Halmstad.

Hållbarhet är ett av företagets profilfrågor. I dag kommer 93 procent av råvaran till metallpulvret från återvunnet material, till exempel från gamla kylskåp. Hela 70 procent av restprodukterna från tillverkningsprocessen återvinns vidare och utveckling pågår för att ytterligare öka resurseffektiviteten. Företaget har planer på att utöka tillverkningen vilket skulle innebära ytterligare arbetstillfällen.

– Det är oerhört positivt att de styrande i kommunen intresserar sig för vad vi på Höganäs AB, som representant för den tyngre industrin, behöver för att fortsätta verka och expandera på orten, säger Charlie Wedell som är platschef vid Atomiseringsverket i Halmstad. Dialogen är viktig och jag ser fram emot effekterna av det arbete kommunen nu gör med ny organisation och strategi för näringslivsfrågorna.

– Det är glädjande att ett globalt företag inom processindustrin sätter stort fokus på klimat- och miljöomställningsarbetet i en god samverkan med kommun. Oenm Halmstads kommun ska kunna bli en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar plats behöver offentliga verksamheter, privatpersoner och inte minst företag inom alla branscher tillsammans ställa om, säger Daniel Nilsson Brodén (V), ledamot i kommunstyrelsens utskott för tillväxt och hållbar utveckling.

 

Besöket guidades av Charlie Wedell som är platschef vid Höganäs Atomiseringsverk i Halmstad.

Daniel Nilsson Brodén (V), ledamot i kommunstyrelsens utskott för tillväxt och hållbar utveckling.

Kommundirektör Mattias Rosköld och platschef Charlie Wedell i samspråk om verksamheten.

Kommunstyrelsens ordförande Jonas Bergman hade många frågor till platschefen Charlie Wedell.

Här står ledamöter från kommunstyrelsens utskott för tillväxt och hållbar utveckling, kommundirektör samt närings- och tillväxtdirektören i Halmstads kommun framför Höganäsfabrikens "hjärta", ljusbågsugnen.

Fatma Hergül, (S), ledamot i kommunstyrelsens utskott för tillväxt och hållbar utveckling.