Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Energicoacher hjälper företag att minska sin energianvändning

Mindre företag i Halmstad kan nu få kostnadsfri hjälp att spara på både klimatet och plånboken genom att minska sin energianvändning. Energicoachen Ylva Jalming hjälper ditt företag att minska energiförbrukningen. Den 3 oktober anordnas en föreläsning där företag kan få handfasta tips på direkt lönsamma energiåtgärder.

Nu finns en ny coach som ska hjälpa företag i Halmstad kommun att minska sin energianvändning. Ylva Jalming kommer att arbeta med företag i kommunen som en del av ett treårigt projekt som finansieras av Energimyndigheten och Europeiska regionala utvecklingsfonden via Nationella regionalfondsprogrammet. Rådgivningen är kostnadsfri för de företag som deltar.

– Jag ska ut och hitta företag som vill effektivisera och spara energi, säger Ylva Jalming som började sin tjänst i Halmstads kommun i våras.

Målgruppen är mindre företag med en energianvändning på max 300 000 kilowattimmar per år. Under ett års tid kommer hon att följa 40 företag och leda dem i förändringsarbetet.

– Det ska vara företag som vill minska sin energianvändning, spara pengar och samtidigt få en snygg miljöprofil att marknadsföra sig med. Dessutom kan de ju sova gott om natten, säger Ylva Jalming.

Den 3 oktober anordnas även en föreläsning med energiexperten Willy Ociansson som berättar om hur företag kan minska energinotan och vässa driften av sina fastigheter.

– Willy Ociansson har mångårig erfarenhet från fastighetsbranschen och blev utsedd till årets energirådgivare 2010. Det kommer att bli en intressant föreläsning fylld med tips på hur företagare och fastighetsägare kan minska såväl kostnader som klimatpåverkan samtidigt som inomhusklimatet förbättras, säger Ylva Jalming.

Datum: 3 oktober 2017

Tid: 11:00-12:00

Plats: Festsalen, Halmstad Teater

Fri entré

Anmälan skickas till ylva.jalming@halmstad.se.

Sista anmälningsdag är den 29 september 2017.

Har ni frågor om projektet så kontakta Ylva Jalming antingen genom e-post ylva.jalming@halmstad.se eller genom att ringa 035-13 70 00.