Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Mark och industriområden

Är du i behov av mark? Kommunens mål är att hjälpa dig att hitta bästa läget för din verksamhet. Vi vet vilka kontakter du kan behöva och guidar dig fram till rätt instanser och rätt personer.

Ledig mark

Söker du plats i ett särskilt område i Halmstad? Här kan du se mark som finns tillgänglig, lediga lokaler och Halmstads företagsområden. Du har även möjlighet att se fastigheter som är till salu.

Se ledig mark från objektvision.se på vår sida om lokalerlänk till annan webbplats

Markupplåtelser av kommunal mark

Samhällsbyggnadskontoret ansvarar för och sluter avtal om markupplåtelser av kommunal mark.

Bygglov, översiktsplaner och kartor

Byggnadskontoret har hand om bland annat bygglov, här beställer du även nybyggnadskartor. Är du intresserad av stadsplaneringen, till exempel planer som är på gång och översiktsplanen?

Byggnadskontoretlänk till annan webbplats

Industri- och handelsområden

Här har vi samlat Halmstads kommuns Industri- och handelsområden. 

 • Hamnen


  Hamnen har ett utbyggnadsområde på ca 20 hektar. Området är naturligtvis särskilt lämpligt för företag som har behov av hamnverksamhet. Planering av ny tillfart för att förbinda hamnen med Kistinge och Villmanstrand pågår. Hamnområdet har tillgång till industrispår. Kända företag på området är t ex Höganäs, HallandsHamnar Halmstad AB, Rukki, Viking Malt, Retlog ett företag inom Biltema, Skandiatransport samt Hansson & Möhring. Tomtpris 225 kr/kvm tomtyta för de första 20 000 kvm.
 • Kistinge


  Kistinge är lämpligt för olika typer av industriverksamheter, även av tyngre slag. Här finns goda kommunikationer med både bil och tåg. LIDL:s centrallager är förlagt till området. Området är på ca 40 hektar och är beläget 5 km sydost om centrum, i anslutning till väg 117. Ca 1 km norr om området finns E6 och inom 4 km ligger hamnen. Nytt planprogram pågår för området. Planering av ny tillfart för att förbinda Kistinge med hamnen och Villmanstrand pågår. Tomtpris 150 kr/kvm tomtyta för de första 20 000 kvm.
 • Kårarp


  Området är under utbyggnad och är beläget ett par kilometer nordost om centrum. Här kommer att finnas tillgång till stora och små tomter, en del med skyltläge. Kommunikationerna är bra tack vare den omedelbara närheten till E6 och Nissastigen. Komunfullmäktige beslutade den 16 december 2010 att tomtpriset för Kårarps industriområde ska vara 250 kronor/kvm för de första 20 000 kvm.
 • Villmansstrand


  Ett nytt område, Villmansstrand, är under utbyggnad i anslutning till Kistinge. Solar, Transflex och GN Transport är några företag inom området. Läget gör det lämpligt för industrier som är i behov av goda transportmöjligheter. Planering av ny tillfart för att förbinda Villmanstrand med Kistinge och Hamnen pågår. Området är på ca 40 hektar och är beläget 5 km sydost om centrum, i anslutning till väg 117. Ca 1 km norr om området finns E6 och inom 4 km ligger hamnen. Direktanslutning till E6:an vid Södra infarten. Tomtpris 175 kr/kvm tomtyta för de första 20 000 kvm.
 • Flygstaden


  Området, som är anpassat för handelsföretag samt varierande industrier, är beläget 3 km väster om centrum, anslutande väg är kustvägen (610). Några kända företag i området: Nordifa AB, Albany International AB, ICA Maxi, Willys, ElGiganten, Plantagen, Beijer, BilMånsson och K-rauta. Halmstad City Airport är lokaliserad i området. Tomtpris 150-225 kr/kvm tomtyta för de första 20 000 kvm. Det finns dock ingen ledig mark för tillfället.
 • Söndrum/Kristineberg


  Söndrum/Kristineberg industriområde som ligger ca tre km väster om centrum är färdigutbyggt. Här finns bl a Heléns Rör och Pronova. Området nås via nya Kustvägen (610).
 • Vrangelsro


  Området Vrangelsro vid Övraby öster om E6 och norr om Nissastigen har planlagts. Företaget Martin & Servera har uppfört en distributionscentral som färdigställdes våren 2010.
 • Stenalyckan


  Stenalyckan är fullt utbyggt. Området är inriktat på verksamheter med behov av reklamläge samt för sällanköpsvaror. Stenalyckan ligger öster om centrum och i anslutning till E6 östra infart och riksväg 25. Biltema, Jysk, Expert, och Citygross är exempel på företag som är belägna på området. Affärscentrat Hallarna gränsar till Stenalyckan.
 • Getinge


  Getinge ligger ca 2 mil norr om Halmstad och har fördelar av närheten till E6/E20. Här finns två områden. Ett befintligt, lämpligt för tillverkningsindustri, där Getinge AB, Fagerdala m fl är lokaliserade. Ytterligare ett område, väster om samhället, är under planläggning. Det är direktanslutning till, och skyltläge mot, E6:an. Tomtpris 50 kr/kvm tomtyta för de första 20 000 kvm. För det nya området är priset fastställt till 100-150 kr/kvm beroende på lokalisering inom området.
 • Oskarström


  Oskarström är beläget ca 2 mil nordost om Halmstad med riksväg 26 som anslutande väg. Här finns god tillgång på mark för eventuell utbyggnad. Några nya områden är inte planerade i Oskarström för närvarande. Stora verksamheter på orten är Nitator AB. Tomtpris 50 kr/kvm tomtyta för de första 20 000 kvm.
 • Trönninge


  Trönninge ligger utmed den gamla och nya sträckningen av väg 117, ca 8 km sydost om Halmstad. Tillgång på mark finns på två områden inom orten. Största industrin är National Gummi AB. Tomtpris 50 kr/kvm tomtyta för de första 20 000 kvm.
 • Simlångsdalen


  Simlångsdalen är beläget ca två mil öster om Halmstad med anslutning via riksväg 25. Nytt område planeras. Det mest kända företaget är Leco, som är grossist av fest- och skämtartiklar.
 • Vilhelmsfält


  Vilhelmsfält industriområde ligger ca 3,5 km sydost om Halmstads centrum. Områdets placering längs Laholmsvägen underlättar förbindelserna norrut och söderut samt ger goda förbindelser med hamnen. Här finns verksamheter inom transport och handel, exempelvis Schenker AB, DHL Express, Stålrör AB och Lantmännen/Granngården AB. Området är fullt utbyggt.
 • Sannarp


  Sannarps industriområde ligger ca 1,5 km nordöst om Halmstads centrum. Placeringen ger goda förbindelser med Växjövägen och Laholmsvägen vidare till E6/E20. Inom området finns många bil- och byggföretag, t ex Rejmes Bil AB, Bendt Bil AB, NCC och Optimera. Området är fullt utbyggt.
 • Kristinehed


  Kristineheds industriområde med Furuviksringen ligger ca 4,5 km nordväst om Halmstads centrum. Området är fullt utbyggt.
 • Larsfrid


  Larsfrids industriområde är beläget ca 2 km sydost om Halmstads centrum. Läget utmed Laholmsvägen underlättar förbindelser med hamnen och samt E6/E20. Exempel på större företag i området är Tylö AB, Dormer Tools AB, HDF-bolagen och Martin & Servera. Området är fullt utbyggt.
 • Eurostop


  Handelsområde i anslutning till E6/E20 där flera handelskedjor finns etablerade inom en galleria. Det finns ingen ledig mark för tillfället.
 • Snöstorp


  Mindre industriområde strax söder om väg 25. Lämplig för småindustrier. Det finns ingen ledig mark för tillfället.