Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Om du vill spara länken till en ledig tjänst, kopiera adressen i din webbläsare. Det går inte att använda dela-knappen ovan eftersom visningen nedan är inbäddad från en extern källa.

Förskollärare till Engelbrekts förskola

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset. Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset. Engelbrekts nya förskola öppnade i början av mars och har 3 enheter samt verksamhet på obekväm arbetstid. Vill du tillsammans med oss skapa en möjligheternas förskola som är barnens arena? Där visionen är att skapa en demokratisk mötesplats för barn. Här får du möjligheten att kliva på ett utvecklingståg där vi tillsammans bestämmer var slutdestinationen ska vara! Viktigt fokus är att skapa världens bästa förskola för våra barn där de får möjlighet till en utbildning och undervisning av kompetent personal, som erbjuder barnen att utvecklas och lära sig genom olika estetiska lärprocesser för att berika hela barnet.

Arbetsuppgifter

Du som söker vet att förskollärare är ett av världens bästa yrken och du förundras över barns nyfikenhet och kreativitet. Du arbetar utifrån Reggio Emilia filosofin där fokus läggs på demokratiska mötesplatser, estetiska lärprocesser, ett projekterande arbetssätt och den Tredje pedagogen. Du använder pedagogisk dokumentationen som underlag i det systematiska kvalitetsarbetet. Du ska ansvara för att kontinuerligt och systematiskt dokumentera, följa upp, analysera och utvärdera verksamheten så att den utvecklas i enlighet med läroplanens mål. Du ska bidra till att läroplanens grundläggande värden genomsyrar verksamheten. På Engelbrekt finner du en genomtänkt utvecklingsorganisation som jackar i arbetsorganisationen. Du har stora möjligheter till att växa och ta ansvar på förskolan. Utvecklingstiden varje vecka ligger på ca 6h och i den ingår: • Duoreflektion med din kollega • Individuell reflektion i tvärgrupper • Pedagogiska lärgrupper • Utvecklingsgrupper Projektgrupp, Organisationsgrupp, Digitaliseringsgrupp, Språk-Läs- och Skrivgrupp, Ledningsgrupp mm • GPU (Gemensam Pedagogisk Utvecklingstid) • Lästid till gemensam läsning av litteratur/forskning • Extra tid om du innehar ett extra uppdrag som t.ex. Processledare, digitaliseringspedagog • Husmöte Engelbrekts förskola har också en pedagogisk utvecklare och samordnare som arbetar övergripande med förskolans pedagogiska utveckling och finns som stöd för alla pedagoger både i handledning och i undervisningen. Vi har en specialpedagog på förskolan och vi kommer arbeta mycket med vårt barnhälsoarbete där fokus är att utveckla arbetet med en förskola för alla med fokus på tydliggörande pedagogik. Vi har även förmånen att ha två personer som arbetar som pool i huset för att vi inte ska behöva ta in vikarier utan arbeta med känd personal. När vi planerar och reflekterar arbetar de med våra avlösare som är anställda inom Nygårds rektorsområde. På Engelbrekt finns även kommunens verksamhet på obekväm arbetstid och våra pedagoger där hjälper oss när vi har vår GPU tid varje månad. Genom denna organisation finns stora möjligheter att utföra sitt förskolläraruppdrag utifrån styrdokumenten.

Kvalifikationer

Förskollärarexamen med legitimation. Erfarenhet av att arbeta med Reggio Emilia filosofin är av stor betydelse. Vi söker dig som vill vara med och utveckla vår förskola och ta den till framtiden genom att släppa avdelningstänkandet till förmån för mindre lärgrupper där du arbetar tillsammans med en barnskötare och där Laget alltid är i fokus för att skapa en tydlig, effektiv och hållbar organisation. Du har utbildat dig för att lära tillsammans med de yngsta barnen i utbildningsväsendet, barnen i förskolan. Du som person är uppmärksam och nyfiken i mötet med barn och mån om en god samverkan med föräldrar och kollegor. Du ser barnets möjligheter och med fokus på lärandet skapar du lärmiljöer och undervisning som främjar barnens nyfikenhet och utmanar deras tankar. Du bidrar till att kartlägga barngruppen och miljöerna så att utveckling sker. Barnen inkluderas, görs delaktiga och får inflytande över sitt eget lärande. Digital dokumentation är en del av uppdraget och ingår i det dagliga arbetet, därför behöver du ha en god vana av att arbeta med IT-verktyg. Vill DU bidra till att skapa en förskola som är barnens arena och en förskola som är en demokratisk mötesplats, en plats där barnen blir huvudpersoner i sitt eget lärande och där deras delaktighet och inflytande tas på allvar? Då är DU den vi söker! Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet för arbetet.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Publicerad
2020-09-22
Ansök senast
2020-10-12

Upplysningar

  • Caroline Wiking, Rektor
    Telefon: 0766-956409
  • Jennifer Alamer
    Lärarförbundet
    Telefon: 073-3015046

Ansökan

Referensnummer
C42131 - 2020 Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt. Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta. Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid! Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Varmt välkommen med din ansökan!