Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Om du vill spara länken till en ledig tjänst, kopiera adressen i din webbläsare. Det går inte att använda dela-knappen ovan eftersom visningen nedan är inbäddad från en extern källa.

Förvaltningschef till hemvårdsförvaltningen

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Halmstad är en expansiv kommun som planerar för att bli 150 000 invånare till 2050. Detta kommer att ställa höga krav på ett medvetet och effektivt hållbarhetsarbete. Samverkan utanför kommungränsen kommer behöva fortsätta och förstärkas framöver. Som chef i Halmstads kommun har du ett helhetsansvar för Halmstads kommuns bästa och du vill vara en del av en större helhet och arbeta kommungemensamt. Ledarskapet i Halmstads kommun kännetecknas av att du som chef är ett föredöme, visar personlig omtanke samt har en stark tilltro och tillit till medarbetare och kollegor.

Arbetsuppgifter

Vi söker en förvaltningschef som ska leda och samordna Hemvårdsförvaltningens (HVF) verksamhet genom att strategiskt planera och organisera verksamheten i syfte att nå de långsiktiga och övergripande målen i kommunen såväl som i den egna verksamheten. Du leder en publik organisation och hanterar den omställningstakt som ett föränderligt samhälle medför. HVF har ansvaret för äldreomsorgen i Halmstads kommun och den kommunala hälso- och sjukvården. HVF ansvarar för och utför hemsjukvård på kommunens särskilda boenden och i patienternas hem. Du ska fortsätta utvecklingen med arbetet utifrån förvaltningens värdegrund "Vi i hemvården skapar tillit genom ett professionellt förhållningssätt med respekt för allas lika värde och med ett ödmjukt bemötande i det dagliga arbetet." Äldreomsorgen och hemsjukvården står inför stora utmaningar kommande år, så som den demografiska utvecklingen där de äldre står för en allt större andel av befolkningen samt att behovet av vård i patienternas egna hem ökar. Detta ställer större krav på smarta lösningar för att förebygga behov av kommunala insatser samt avlasta personal. Vidare behöver HVF fortsatt arbeta för att säkerställa att Halmstads kommun är och förblir en attraktiv arbetsgivare i konkurrensen om utbildad vård- och omsorgspersonal. Du ska leda arbetet med att skapa de bästa förutsättningarna för att hantera Halmstads kommuns tillväxt inom förvaltningens ansvarsområden. Vidare ska du utveckla långsiktighet i planeringen för att säkerställa att verksamhetens uppdrag växer och utvecklas i takt med både samhällsutvecklingen och kommunens behov. Du ska tillsammans med dina medarbetare driva ett vård- och omsorgsarbete utifrån modern forskning och vara med och skapa framtidens välfärd genom regional samverkan, strukturell utveckling, innovation och digital utveckling. Som förvaltningschef är du anställd av kommunstyrelsen och underställd kommundirektören. Förvaltningschefen ska som ledande tjänsteman ha en tydlig dialog med förtroendevalda och förmåga att omsätta politiska beslut till operativ verksamhet. Du arbetar tillsammans med koncernledningens övriga förvaltnings- och bolagschefer för att optimera kommunens samlade resurser och därigenom bidrar till att utveckla Halmstads kommun.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har mångårig erfarenhet av ett utvecklande ledarskap på en strategisk ledningsnivå i en större organisation. Du har erfarenhet av att vara chef över chefer samt driva framgångsrikt förändringsarbete. Som förvaltningschef förväntas du ha erfarenhet av övergripande styrning och uppföljning av personal, verksamhet och ekonomi. Du har en akademisk examen inom av arbetsgivaren bedömt relevant område för uppdraget eller motsvarande utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har goda kunskaper om samverkan, personal och arbetsmiljö. Det är avgörande att du har erfarenhet av arbete i politiskt styrd organisation samt kunskap om rollerna politik och förvaltning. Det är önskvärt om du har kunskap och kvalificerad erfarenhet inom vård och omsorg. Det är meriterande om du har erfarenhet av publik verksamhet med medialt intresse. Vi ser gärna att du har god förståelse för lagar och förordningar som gäller och har intresse för frågor kring digital delaktighet och digitalisering av processer. Vidare är det meriterande med kunskap inom och erfarenhet av att bedriva någon form av service/tjänsteverksamhet. För att lyckas i denna befattning har du kompetens att leda och följa upp arbete. Sätter lämpliga normer för beteende och motiverar andra genom att ge dem stöd och möjligheter till utveckling. Du har förmåga att skapa goda relationer och bygga effektiva kontaktnätverk inom och utanför organisationen. Du är trovärdig och har lätt för att presentera och kommunicera information. Du arbetar för hög kvalitet, arbetar på ett systematiskt, metodiskt och pålitligt sätt för att uppnå organisationens mål.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde sker enligt överenskommelse.
Publicerad
2020-07-03
Ansök senast
2020-09-10

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer
C40154 - 2020 Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med dig som sökande använder vi e-rekrytering i Visma Recruit. Tjänsten är säkerhetsklassad på nivå 3, därmed ingår säkerhetsprövning på slutkandidat i denna rekryteringsprocess. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Varmt välkommen med din ansökan!