Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Kommunens stöd till näringslivet under pandemin

Här kan du som företagare ta del av olika stödåtgärder som tagits fram och gäller för näringslivet under pandemin. Listan uppdateras löpande.

Vi reserverar oss för att insatser kan saknas.

Julgåva till anställda stöttar lokal handel
Halmstads kommun har tackat sina anställda för insatserna under coronapandemin med ett presentkort på 1 000 kronor att handla för. Gåvan är ett stöd till lokala företag – kommunens anställda kommer att handla för cirka 12 miljoner kronor.

Presentkortet grundar sig på Citypresentkortet. Företag runt om i kommunen fick möjlighet att ansluta sig till detta och nu finns uppemot 230 företag att välja mellan, framför allt butiker men även restauranger, caféer samt salonger för skönhet och hälsa.

Handla för Halmstad
Under temat Handla för Halmstad stöttar kommunen den lokala handeln genom att samordna och marknadsföra nya kreativa lösningar för shoppingservice, take-away och försäljning av presentkort. Mängder av butiker erbjuder nya, säkra, sätt att shoppa och alla kreativa lösningar samlas på Destination Halmstads webbplatslänk till annan webbplats.

Drive in och hemleverans
Inför jul- och nyårshandeln erbjuder Halmstad City två sätt att handla säkert i stadskärnan. Dels kan den som via mejl eller telefon beställer varor i en butik kostnadsfritt hämta dem på Lilla torg i en drive in-bod. Vill man hellre få sina varor hemkörda går det också bra, under vissa förutsättningar. Läs mer på Halmstad City webbplatslänk till annan webbplats.

Turista Hemma – utökad satsning stöttade branschen
Turista Hemma utökades i somras från några enstaka dagar till en lång period från 15 juni till 31 augusti. Syftet var att besöksnäringen skulle kunna locka fler kunder, utspridda på fler platser och under en längre period för att minska smittspridningen.

Minskad hyra för utsatta branscher under 2020
Staten gick in med särskilt hyresreduktionsstöd under 2020. Med anledning av detta kunde butiker, restauranger med flera få rabatt på hyran om de haft lokal i kommunens fastigheter.

Möjlighet att dröja med betalningen
Företag har under delar av 2020 haft möjligheten att få dröja med att betala vissa avgifter. Det har exempelvis gällt avgifter till HEM (Halmstad energi och miljö) och avgifter inom miljötillsyn och livsmedelskontroll.

Digitala kontroller i stället för fysiska besök
Bygg- och miljöförvaltningens inspektörer ersätter så långt det är möjligt sina företagsbesök med digitala kontroller. Det gäller tillsyn som enkelt kan skötas via mejl eller telefon.

Bygglovsrådgivning via telefon
I stället för fysiska besök under erbjuds bygglovsrådgivning via telefon. Denna bokar man numera enkelt via kommunens webbplats.

Ingen markhyra för uteserveringar och torghandel första halvåret 2021
För att underlätta för coronadrabbade företag slopar kommunen avgiften för markhyra under första halvåret 2021. Inte heller torghandeln behöver betala.

Markhyran slopades även under två månader våren 2020.

Ingen markhyra för skyltningar utanför butik under 2020
Inga butiker eller serveringsställen har behövt söka tillstånd från kommunen för så kallad butiksexponering i direkt anslutning till verksamhetens fasad. Detta gäller till exempel skyltbord, varuställ och liknande.

Uteserveringar även vintertid - ändrade säsonger från hösten 2020
Kommunen har ändrat reglernalänk till annan webbplats så att torg och gator kan hyras för uteserveringar även vintertid, så kallad tillfällig markupplåtelse.

Lättnaderna inleddes våren 2020, då uteserveringarna fick öppna några veckor för normal säsong.

Halverad parkeringsavgift i Svartmunken
Halverad avgift 27 november till 28 februari i parkeringshuset Svartmunken ska få fler att hitta till stadens nyaste parkeringshus. Insatsen kan också få positiv effekt för cityhandeln.

Löpande information om råd och stöd
Via webb, nyhetsbrev, sociala medier, möten med mera ges löpande information om olika stöd som finns att få och om gällande regler från andra myndigheter. Samlad information finns på kommunens coronasidorlänk till annan webbplats

Håll dig uppdaterad!
Vill du ta del av företagsrelaterade nyheter i Halmstads kommun? Prenumerera på kommunens nyhetsbrev för företagarelänk till annan webbplats.