Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Därför arbetar kommunen för ett starkt näringsliv

Näringslivet och kommunen behöver varandra. Mår näringslivet bra så har Halmstadborna jobb, tjänar pengar – och betalar skatt. Därmed blir det också möjligt för kommunen att fortsätta att skapa bra välfärd för alla invånare. Alla delar hänger ihop.

Företagen är viktiga för kommunens framtid

Ett starkt näringsliv är en förutsättning för kommunens och regionens utveckling – företagen skapar tillväxt och arbetstillfällen. Då får vi också skatteintäkter som behövs för att kommunen ska kunna växa och utveckla sin samhällsservice.

Kommunen är viktig för företagens utveckling

En bra kommunal service till näringslivet är en förutsättning för företag att växa - och för att nya företag ska etablera sig i Halmstads kommun. Företagen behöver också infrastruktur, välfärdstjänster, bostäder och liknande. Ett framgångsrikt kommunalt näringslivsarbete är avgörande för kommunens utveckling.

Företagen är viktiga för individen

Ett växande och varierat näringsliv är viktigt för att den enskilde kommuninvånaren ska ha ett jobb och kunna försörja sig – genom anställning eller genom att driva ett eget företag. Att ha ett arbete innebär delaktighet i en gemenskap och bidrar till hälsa och växande.

Inriktningen för kommunens näringslivsarbete slås fast i Kommunstyrelsens plan för näringslivsarbete.