Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Prao i grundskolan

För att öka jämlikheten i skolan och ge elever en möjlighet att prova på yrkeslivet har alla elever i årskurs 8 obligatorisk praktisk arbetslivsorientering (prao).

Syftet med praon är att ge eleverna en inblick i arbetslivet och en chans att prova på olika yrken, vara grund till elevernas gymnasieval genom att utforska yrken som kan vara intressanta att utbilda sig till och ge möjlighet att bygga upp ett kontaktnät för att kunna få extra- eller sommarjobb.

Prao för en elev ska i första hand anordnas på en arbetsplats och i andra hand genom att eleven deltar i undervisning på ett yrkesprogram i gymnasieskolan.

Under en vecka på hösten och en vecka på våren ska alla elever i årskurs 8 ut på prao.

Vi söker arbetsgivare

Vi söker nu arbetsgivare, både privata och offentliga, som vill ge ungdomar en chans att upptäcka sin framtid på arbetsmarknaden.

Genom prao har ni som möjlighet att presentera er verksamhet för ungdomarna, inspirera dem till rätt val och få chansen att kanske hitta er framtida kollega.

Praoperioden är förlagd till fem dagar under höstterminen och fem dagar under vårterminen.

Halmstads kommun använder praktikplatsen.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster som verktyg för att erbjuda och samordna praoplatser till elever.

Jag är arbetsgivare och är intresserad av prao