Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Praktik och andra utbyten

Att under sin studietid ha kontakt med arbetslivet är både en inspiration till framtida val och ett sätt att pröva sin kunskap i verkligheten. För oss som arbetsgivare innebär det en möjlighet att visa upp alla de jobb vi som kommun har att erbjuda!

Praktik under grundskolan
Under åren i grundskolan ges möjlighet till kontakt med arbetslivet, det kan till exempel vara studiebesök, kortare praktik eller mässor. Det viktigt att höra av sig i god tid (cirka två månader innan). Kontakta din studievägledare för mer information.

Praktik under gymnasietiden
När det gäller praktik som en del av gymnasiestudier krävs lång framförhållning (minst tre till fyra månader.) God planering är en förutsättning för att dina, skolans och arbetsplatsens förväntningar ska infrias. För hjälp med kontaktuppgifter till förvaltningar och bolag hör av dig till Halmstad direkt.

Praktik under högskolestudier
Tänk på att ha lång framförhållning (minst tre till fyra månader) om du funderar på praktik under högskoletiden. Det är en förutsättning för att dina, skolans och arbetsplatsens förväntningar ska uppfyllas. Samma sak gäller om du av eget intresse söker en praktik för att bredda dina erfarenheter. Du kan anmäla ditt intresse för praktik på högskolenivå via ett webbformulär.
   
Finansierad praktik 
Det finns olika insatser för dig som är arbetssökande och intresserad av att veta mer om arbetsmarknadsåtgärder och möjligheter till finansierad praktik.