Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Examensarbete i samverkan med Halmstads kommun

Är du student och vill var med och påverka Halmstads framtid?

Halmstads kommun samarbetar med Högskolan i Halmstad för att stärka kopplingen mellan studenterna och regionens arbetsliv.

Du som student kan göra ditt examensarbete i samarbete med Halmstads kommun, inom ramen för kommunens stadsutvecklingsprojekt ”Stadsomvandling Larsfrid & Vilhelmsfält”.

Projektet passar dig som ska skriva kandidat- och magisteruppsats oavsett vilken utbildning du läser.

Projektet

Halmstad är en kommun som växer, med siktet in­ställt på 150 000 invånare år 2050. Men en ökad till­växt innebär även större utmaningar. Vi måste växa smart och hållbart och använda marken i centrala Halmstad på ett effektivt sätt.

Larsfrid och Vilhelmsfält är utpekade av kommunen som omvandlingsområden – från industrier till en mer blandad stadsbebyggelse. En kombination av verksamheter, bostäder och offentliga platser ska bidra till att skapa stadsliv och attraktivitet.

Vi vill ha din hjälp att utreda förutsättningarna och komma med förslag på hur området kan utvecklas utifrån de tre hållbarhetsperspektiven – socialt, ekologiskt och ekonomiskt.

Du ansvarar tillsammans med din handledare för att föreslå ett ämne för uppsatsen inom ramen för ”Stadsomvandling Larsfrid & Vilhelmsfält”. Sedan får du en kontaktperson på kommunen som bidrar med expertkunskap och hjälper dig med underlagsmaterial.

Genom att skriva din uppsats inom utvecklingsprojektet får du möjlighet att vara med och påverka och utveckla Halmstads framtid. Du skapar dessutom värdefulla kontakter och får kunskaper om arbetslivet som kan stärka ditt cv.

Ansökan

Sista ansökningsdag är 28 februari. Skicka in din ansökan via Visma Recruitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

För projektet ”Stadsomvandling Larsfrid och Vilhelmsfält” finns en projektgrupp med deltagare från större delen av kommunens förvaltningar och bolag. Projektgruppen kommer att gå igenom ansökningarna och ge besked senast i mitten av mars.