Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Nätverk och samarbete

Här har vi samlat organisationer och nätverk som finns i Halmstads kommun samt i angränsande regioner och som kan vara till hjälp i företagandet.

Almi Företagspartner Halland AB

ALMI Halland hjälper dig som företagare eller innovatör att hitta kapital till din verksamhet. Vi kompletterar banker och andra aktörer med finansiering och rådgivning. Vi arbetar även med innovationsstöd/rådgivning till såväl privatpersoner som företag. Tel 035-15 38 00.

Almi Företagspartner Hallands webbplatslänk till annan webbplats

BNI - Business Network International

Genom BNI får du möjlighet att bygga nätverk med seriösa affärspersoner i branscher som du annars aldrig har kontakt med. Bland dessa kommer det finnas personliga kontakter som är guld värt för ditt företag. Kontaktperson: Stefan Sigfeldt, tel 072-2279414, e-post stefan.sigfeldt@bni.nu.

BNI Affärsnätverks webbplatslänk till annan webbplats

Business Sweden

Vill du förbättra din export? Eller står du i begrepp att börja med export? Business Sweden (fd Exportrådet och Invest Sweden) ger kostnadsfri rådgivning i exportfrågor till dig som är halländsk småföretagare med max 50 anställda och max 10 miljoner EURO i omsättning. Kontaktperson: Oleg Zastenker, tel 070 894 92 02.

Business Swedens webbplatslänk till annan webbplats

CONNECT VÄST

Connect hjälper dig som entreprenör och företagare att snabbare komma vidare i tillväxtprocessen genom att tillföra skräddarsydda resurser i form av kompetens och kapital. Vi erbjuder dig ett unikt nätverk av nationella och internationella experter som har de tekniska, företagsutvecklande och finansiella resurser du behöver. Kontaktperson: Martin Westin, martin.westin@connectsverige.se eller 070-8792247.

Connect Västs webbplatslänk till annan webbplats

Coompanion

Vi hjälper människor som vill starta och driva företag tillsammans med andra. Hos oss kan ni få råd genom alla steg i startprocessen, från idé till aktivt företag. Vår rådgivning är kostnadsfri. Kontaktperson: Kajsa Vik, tel 0346-450 140.

Coompanion Hallands webbplatslänk till annan webbplats

CSR Västsverige

Hur gör man för att utveckla sitt hållbarhetsarbete och vad betyder det egentligen? Att lyckas få sin verksamhet och affärsidé att gå hand i hand med ett utökat ansvarstagande för samhälle, miljö och människa är det som räknas. Med närmare 300 medlemmar har CSR Västsverige etablerats som Sveriges största sektorsövergripande hållbarhetsnätverk. Hos oss får du unikt stöd genom kompetensutveckling, verktyg och erfarenhetsutbyten mellan privat, idéburen och offentlig sektor samt akademi. Tillsammans för affärer och samhällsansvar. Kontaktperson: Johanna Stakeberg, tel 0703-979717, johanna@csrvastsverige.se.

CSR Västsveriges webbplatslänk till annan webbplats

EMC, Energi- och Miljöcentrum

EMC, Energi- och MiljöCentrum, är en förening som har funnits sedan år 2007 och jobbar bland annat för att bygga kunskap och driva projekt med energifokus tillsammans med näringslivet och andra regionala aktörer. Kontaktperson: Magnus Falk, 0734-044 470, magnus.falk@emcsverige.se

Energi- och Miljöcentrums webbplatslänk till annan webbplats

Enterprise Europe Network

Hjälper små och medelstora företag att dra nytta av de möjligheter som EU och EU:s inre marknad innebär. Vi ger kostnadsfri rådgivning om exempelvis EU-stöd, lagstiftning och tekniköverföring samt hjälper företag att hitta internationella affärspartners. Kontakta oss om ditt företag funderar på affärer över gränser! Tel. 031-61 24 02.

Enterprise Europe Networks webbplatslänk till annan webbplats

Entreprenörer Tillsammans

Entreprenörer Tillsammans är ett nationellt företagsnätverk, som finns i Halland, främst riktat till enmans- och mikroföretagare med socialt- och ekonomiskt hållbart, glädjefyllt och passionerat entreprenörskap. Här skapar vi möjlighet till affärs- och erfarenhetsutbyte, kompetensutveckling, och gemenskap med stora synergieffekter. Varmt välkommen in på vår hemsida för att läsa mer.

Entreprenörer Tillsammans webbplatslänk till annan webbplats

Framtidens Elektronik, ECH

Ett 16-tal halländska elektronikföretag ingår i detta kluster. Här utbyts kompetens och erfarenhet och man samarbetar med Högskolan i Halmstad med målet att bygga en testkammare för elektronisk utrustning. ElektronikCentrum i Halmstad (ECH) är tänkt som en mötesplats där innovationer och avancerade tester på nya elektronikprodukter kan genomföras. Och där företag och forskare träffas och prövar nya teorier. Kontaktperson: Stella Erlandsson, stella.erlandsson@hh.se

Elektronikcentrums webbplatslänk till annan webbplats

Företagarna Halmstad

Företagarna är ett nätverk av företagare och arbetar bland annat med att bilda opinion för att skapa bättre villkor för ditt företag. Kontaktperson: Ordförande Jennie Wijk, tel 035-17 66 60.

Företagarna Hallmstads webbplatslänk till annan webbplats

Halmstads City

Cityföreningen bygger verksamheten på samarbete mellan köpmän, fastighetsföretagare, kommun och övrigt näringsliv. Kontaktperson: Sanna Westerberg, tel 035-13 73 50.

Halmstads Citys webbplatslänk till annan webbplats

Halmstads Handelsförening

Halmstads Handelsförening verkar för ett bra klimat för handel och näringsliv samt påverkar i handelsfrågor gällande Halmstads utveckling.

Halmstads Handelsförenings webbplatslänk till annan webbplats

Halmstads Hantverks- och Industriförening

Vi värnar om hantverkets tradition och småföretagarens utveckling idag och i framtiden. Kontaktperson: Christer Karlsson, tel 035-22 82 07.

HighFive

HighFive är platsen för dig som har en egen idé och vill starta ett framgångsrikt företag, har en vilja att driva tillväxtbolag men ingen egen idé, har en unik idé eller innovation men ingen vilja att själv driva bolag eller vill knoppa av en idé eller del av verksamhet i ett nytt bolag. Här erbjuds ett högt tempo och kvalificerad affärsutveckling i en skön miljö där erfarna entreprenörer coachar företagare utifrån varje unikt case. Funderar du på att starta eget, eller nyligen har gjort det, är du välkommen att kontakta HighFive för kostnadsfri rådgivning.

HighFives webbplatslänk till annan webbplats

Hushållningssällskapet

Hushållningssällskapet hjälper dig att hitta kompletterande verksamheter till ditt jord- och skogsbruk i Halland. Det kan handla om att utveckla nya produkter eller tjänster, att initiera, koordinera och leda en process. Kontaktperson: tel 035-465 00.

Hushållningssällskapet Hallands webbplatslänk till annan webbplats

Hälsoteknikcentrum

Hälsoteknikcentrum arbetar tillsammans med företag, de halländska kommunerna och Region Halland med målsättningen att utveckla framtidens vård och omsorg. Vi hjälper företag att närma sig sin målgrupp och bistår dem i utveckling och verifiering av idéer, tjänster och produkter.Vår kärnverksamhet befinner sig mitt emellan offentliga vård och omsorgsverksamheter och näringslivet och skapar värde genom att arbeta tillsammans med att utveckla framtidens vård och omsorg. Med vår förankring till Högskolan i Halmstadlänk till annan webbplats är det möjligt att studera de viktiga komponenter som rör din produkt eller tjänst – som är till nytta för slutkunden.

länk till annan webbplats
Hälsoteknikcentrums webbplatslänk till annan webbplats

IFS Rådgivning/Almi Företagspartner AB

IFS Rådgivning är sedan 2007 en del av Almi Företagspartner AB och drivs idag som ett eget affärsområde. Genom IFS Rådgivning kan du med utländsk bakgrund få personlig rådgivning och praktiskt stöd hela vägen från idéstadiet till företagsregistrering. Kontaktperson är Fisnik Nepola. Tel 035-15 38 04.

Almis IFS rådgivnings webbplatslänk till annan webbplats

Juniorhandelskammaren, JCI Halmstad

JCI Halmstad är en del av Junior Chamber International, en global förening. JCI syftar till att ge sina medlemmar träning i ledarskap och entreprenörskap samt erbjuder ett brett professionellt nätverk, såväl lokalt som internationellt.

JCI Halmstads webbplatslänk till annan webbplats

KomTek - en kommunal entreprenörs- och teknikskola

KomTeks syfte är att öka intresset för teknik och entreprenörskap bland barn, ungdomar och vuxna. Vi samverkar med högskola och näringsliv. Målet är att de kommunala entreprenörs- och teknikskolorna ska skapa en rekryteringsbas för utbildning av tekniker och entreprenörer av både könen. KomTek ska ha 50% flickor/kvinnor i sin verksamhet. Tel 035-19 29 75.

KomTeks webbplatslänk till annan webbplats

Ledande Entreprenörer

Som entreprenör tar du risker, driver igenom svåra beslut och förväntas stå längst fram. Därför är det extra viktigt med ett starkt nätverk utanför företaget. Ledande Entreprenörer är till för just dig. Vi är en ideell förening, av entreprenörer för entreprenörer. Vi träffas fyra luncher per år och det finns möjlighet att träffa medlemmar individuellt samt att vi ordnar en del studiebesök och after works. Medlemskap till självkostnadspris.

Ledande Entreprenörers webbplatslänk till annan webbplats

LRF Konsult

Vår samlade kompetens innefattar ekonomi, affärsutveckling, IT-användning, fastighetsmäkleri och juridik. Vi arbetar bland annat med lant- och skogsbruk, bygg- och entreprenad, detaljhandel, taxi, trafikskolor, åkerier och bostadsrättsföreningar. Vår affärside är att aktivt hjälpa våra kunder att utveckla sina företag och förbättra sin ekonomi.Oavsett bransch har vi kompetens och erfarenhet som du kan ha nytta av. Kontakt: tel 035-18 29 20, halmstad@lrfkonsult.se

LRF Konsult Halmstads webbplatslänk till annan webbplats

LWPT (Light weight production technology)

Ett teknikområde som handlar om produktionsutrustning i lättviktsmaterial. Klustret består av ett 25-tal företag och organisationer, Region Halland, Högskolan i Halmstad, Science Park Halmstad och FlexProv AB. Kontakt: Karl-Otto Strömberg. karl-otto.stromberg@lwpt.se.

LWPTs webbplatslänk till annan webbplats

Marknadsföreningen i Halland

Som medlem har du möjlighet att tolv gånger om året delta i Frukostklubben på Halmstad Arena. På Frukostklubben får du en härlig frukost från Signerat Halland, inspiration och kunskap genom attraktiva föreläsare och mingel med ett brett nätverk av företagare och aktiva människor inom näringslivet. Marknadsföreningen i Halland utsågs till Årets Marknadsförening i Sverige 2012. Förutom att arrangera Frukostklubben bidrar föreningen till regional tillväxt och skapar möjligheter till goda affärer. Föreningen växer så det knakar och har idag cirka 900 medlemmar. Tillsammans skapar vi den självklara mötesplatsen för näringslivet i Halland. Kontaktperson: Canita Dagård, canita@mih.nu, 0704-670125

Marknadsföreningen i Hallands webbplatslänk till annan webbplats

NyföretagarCentrum Halland

Funderar du på att starta eget? Kontakta oss på NyföretagarCentrum Halland så går vi igenom din affärsidé, dina planer och förmedlar de rätta kontakterna. Rådgivningen är konfidentiell och kostnadsfri. Ett par dagar i veckan kan du träffa representant från NyföretagarCentrum på HighFive på Trade Center.

NyföretagarCentrum Hallands webbplatslänk till annan webbplats

Nätverket Hallands Företagare

Nätverket Hallands Företagare välkomnar dig som driver ett litet eller medelstort företag och vill komma i kontakt med andra företagare från hela Halland. Grundsyftet hos oss är att träffas, inspireras tillsammans, utbyta tankar och erfarenheter. Affärer är en bonus. Vi arrangerar 15-20 enklare träffar och ett par större galor om året. Utgångspunkten med nätverket är att ge dig som medlem så mycket värde som möjligt. Välkommen!
Kontaktperson: Mathias Persson, 0709 800 721, mathias@hallandsforetagare.se

Hallands Företagares webbplatslänk till annan webbplats

R-företagen

Vi lokaliserar företag och organisationer genom rekommendationer som är kända för god affärskultur och erbjuder en etisk kvalitetsmärkning, en så kallad R-licens.

R-företagens webbplatslänk till annan webbplats

StyrelseAkademien Halland

StyrelseAkademien hjälper dig att öka kunskapen om styrelsearbetets betydelse för lönsamhet och utveckling. Vi erbjuder dig bland annat följande: utbildning och konsultation i styrelsearbete, rekrytering av externa mentorer och styrelseledamöter, erfarenhetsutbyte.

StyrelseAkademien Hallands webbplatslänk till annan webbplats

Svenskt Näringsliv

Svenskt Näringsliv skapar mötesplatser där medlemsföretag, opinionsbildare och beslutsfattare kan träffas. Syftet är att sätta företagsamheten och företagandets villkor i fokus. Kontaktperson: Charlotte Schéle. Tel 46 035 19 24 99. E-post: Charlotte.Schele@svensktnaringsliv.se

Svenskt Näringslivs webbplatslänk till annan webbplats

Sydsvenska industri- och handelskammaren

Sydsvenska Industri- och Handelskammaren arbetar med branschövergripande näringslivsfrågor och service till medlemsföretagen.

Handelskammarens webbplatslänk till annan webbplats

TEK Kompetens

TEK är resultatet av ett samarbete inom det regionala näringslivet. Kvalificerad och företagsanpassad utbildning erbjuds till mycket konkurrenskraftiga priser - på medlemsföretagens villkor. Medlemskapet i TEK bidrar till att Kattegattgymnasiet får tillgång till ett modernt tekniskt centrum genom att bolagets överskott investeras i teknisk utrustning placerad på skolan.

TEK har ett stort antal olika nätverk, bland annat för chefer och solo- och småföretagare. Mer information finns på hemsidan. Tel 035-17 18 90.

TEK Kompetens webbplatslänk till annan webbplats

Ung Företagsamhet

Är du mellan 16-20 år och sugen på att testa din egen företagsamhet på skoltid? Ung Företagsamhet ger dig chansen att - under ett år - gå från idé till verklighet och starta, driva samt avveckla ett riktigt företag. Kontaktperson: Ida Thorén, tel 0708-633430.

Ung Företagsamhet Hallands webbplatslänk till annan webbplats

Winnet Halmstad

WiN Halmstad är en ideell förening för kvinnliga företagare och företagsamma kvinnor inom Halmstad kommun. Här kan man hämta inspiration, knyta personliga och affärsmässiga kontakter, stötta varandra och bjuda på sin personlighet och sina professionella kunskaper. Kontaktperson: Carina Wahlstedt Janson, 0704 57 95 73

Winnet Halmstads webbplatslänk till annan webbplats