Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Kommunikatörer

Informationssekreterare

Uppdrag

Som informationssekreterare arbetar du som stöd åt kommunråden och i yrket har du ett nära samarbete med de förtroendevalda du arbetar för. Arbetsuppgifterna handlar om allt från omvärldsbevakning och översyn av forskningsläget till faktaunderlag och analyser. Ibland skriver du också pressmeddelanden och har hand om presskontakter för politikernas del, samt håller kommunens webbplats och intranät uppdaterade. Du är också delatkig i arbetet med demokratifrågor i kommunen och deltar aktivt i arbetet med att ta fram de budgetförslag som kommunfullmäktige beslutar om varje år. Tjänsten innehåller även en del administrativa uppgifter så som att hantera fakturor och boka resor, samt ta emot kommunrådens telefonsamtal.

Kompetens

Du har en högskoleexamen inom statsvetenskap eller inom medier och kommunikation. Du har en god förmåga att på ett tydligt sätt uttrycka dig i tal och skrift. Som person har du ett samhällsintresse, är flexibel och serviceinriktad. Datorvana är ett krav.

Mer information och kontakt

Kommunledningsförvaltningen

 

Kommunikationsstrateg

Uppdrag

Som kommunikationsstrateg arbetar du med ett kommunövergripande perspektiv att utveckla Halmstads kommun till en mer kommunikativ organisation. Du fungerar också som rådgivare för hur kommunens anställda ska agera i kommunikationsfrågor. De olika kommunikationsstrategerna har olika ansvarsområden. En har ett övergripande utvecklingsansvar medan en särskilt utvecklingsansvar för kommunens digitala kanaler.

Kompetens

Du har en högskoleutbildning med medie- och kommunikationsvetenskaplig bakgrund eller motsvarande. Du har några års erfarenhet av kommunikationsarbete och god kännedom om kommunikationens roll i offentlig sektor. Du har kompetens för att strategiskt och proaktivt utveckla kommunikationsformer och -kanaler, och kan på ett tydligt sätt uttrycka dig i tal och skrift.

Mer information och kontakt

Kommunledningsförvaltningen


Kommunikatör

Uppdrag

Som kommunikatör i Halmstads kommun ingår du i en central kommunikationsavdelning. Avdelningens uppgift är att stötta förvaltningarna i deras kommunikationsarbete. I arbetet som kommunikatör ingår kontakt med kunder, medborgare, politiker och medarbetare. Varje kommunikatör är kontaktperson i kommunikationsfrågor för personalen på en eller ett par förvaltningar. Flera olika specialistkompetenser samlas på kommunikationsavdelningen, som till exempel rörlig bild, grafisk produktion och det skrivna ordet. Tillsammans utgör de stöd till kommunens alla verksamheter vid behov. En del kommunala bolag har egna kommunikatörer anställda, som strategiskt styrs från den centrala avdelningen, men arbetsleds operativt i bolaget.

Kompetens

Du har en akademisk examen inom medier, kommunikation eller liknande. Du behärskar de traditionella informationskanalerna, har ett strategiskt förhållningssätt till kommunikation och kan på ett tydligt sätt uttrycka dig i såväl tal som skrift. Du har erfarenhet av att arbeta med både text och bild för webb.

Mer information och kontakt

Kommunledningsförvaltningen