Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Ingenjörer - vatten och avlopp

Abonnentingenjör

Uppdrag

Halmstads och Laholms kommun har 31 000 vatten- och avloppsabonnenter. En stor del av abonnentingenjörens vardag består av kontakter med allmänheten, mestadels per telefon. Du ska kunna svara på frågor om förbrukning, mätarställningar, fakturor, vattenkvalitet, var ledningarna finns med mera. Till uppdraget hör vidare att ha koll på taxorna så att debiteringarna blir korrekta, samt att göra besiktningar på industrier för att se till att utsläppsreglerna följs.

Kompetens

VA-utbildning på högskolenivå samt kunskap om lagen om allmänna vattentjänster. Som person ska du vara serviceinriktad.

Mer information och kontakt

Laholmsbuktens VA


Laboratorie-/processingenjör

Uppdrag

Laholmsbuktens VA levererar friskt dricksvatten och renar avloppsvatten i både Halmstad och Laholm samt delvis även i Båstad kommun. Idag är vi är ca 85 medarbetare. Som laboratorie-/processingenjör inom Laholmsbuktens VA kommer du att delta i det dagliga arbetet på laboratoriet, samt för uppföljning och redovisning av processer och driftoptimering av våra va-anläggningar.

Kompetens

Du har högskoleutbildning inom va-teknik, kemi eller annan utbildning som bedöms likvärdig. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser att du är ansvarstagande, driven och tilltalas av att jobba i ett serviceyrke som ställer krav på flexibilitet, goda kundkontakter och tjänstvillighet.

Mer information och kontakt

Laholmsbuktens VA


Miljö-/processingenjör

Uppdrag

Som miljö-/processingenjör är du med och ser till att Halmstadborna har gott dricksvatten. Du kontrollerar rutiner och instruktioner så att allt fungerar på bästa sätt, från att ta vatten i kranen till att spola på toa. Det är ett fritt och omväxlande jobb, med allt från skrivbordsarbete till att du är ute vid vattenverk och reningsverk och tar prover, som du antingen skickar vidare eller själv undersöker. En viktig del i uppdraget är processoptimering, alltså att göra verksamheten bättre — hur kan vi minska utsläpp, använda färre kemikalier och mindre energi. Du arbetar också förebyggande med miljö- och hälsofrågor.

Kompetens

Du ska ha en högskoleutbildning inom miljö och vattenrening. Du ska vara nyfiken, vilja finna nya lösningar och vilja följa med i den tekniska utvecklingen. Du bör också ha lätt för att uttrycka dig i tal och skrift.

Mer information och kontakt

Laholmsbuktens VA


Rörnätsförvaltare

Uppdrag

Laholmsbuktens VA levererar friskt dricksvatten och renar
avloppsvatten i både Halmstad och Laholm samt delvis även i Båstad kommun. Idag är vi är ca 85 medarbetare. I din roll som rörnätsförvaltare blir du en nyckelperson med huvudansvar för frågor som rör kommunernas allmänna va-nät. Du kommer att ansvara för långsiktig planering och utveckling av ledningsnätet, samt initiera projektering och upphandling av va-arbeten tillsammans med dina kollegor på förvaltningen

Kompetens

Teknisk utbildning på högskolenivå eller motsvarande. Arbetet innebär kontakter med kunder, konsulter, entreprenörer och förtroendevalda. Det är viktigt att du har lätt för att skapa goda kontakter och att du kan uttrycka dig såväl i tal som i skrift. B-körkort är ett krav.

Mer information och kontakt

Laholmsbuktens VA


Vatten- och avloppsingenjör

Uppdrag

Ditt arbete är en förutsättning för att människor ska kunna leva och bo i Halmstads kommun, eftersom du ansvarar för service och underhåll av vatten- och avloppsnätet. Du hjälper alltså till med att tillhandahålla dricksvatten och ta hand om avloppsvattnet. Arbetsuppgifterna är mycket varierande, från att göra detaljplaner till att sanera nybyggnadsområden eller ha kontakt med fastighetsägare. Du jobbar både ute och inomhus, och styr själv ditt arbete. Du planerar, projekterar och leder utbyggnaden av nya ledningar. Vidare lämnar du information i taxefrågor till allmänhet och politiker samt håller dig uppdaterad i juridiska frågor.

Kompetens

Du ska ha någon form av högskoleutbildning eller civilingenjörsexamen. Viktigast är dock att ha ett genuint tekniskt intresse. Du ska också ha lätt för att samarbeta med kollegor och andra förvaltningar.

Mer information och kontakt

Laholmsbuktens VA