Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Ekonom

Ekonomiansvarig

Uppdrag

Som ekonomiansvarig ansvarar för du förvaltningens ekonomi, bokföring, löner, koncernredovisning och budget.

Kompetens

Du ska ha gymnasieutbildning inom ekonomi och ha flera års arbetslivserfarenhet inom området. Du är en person som gillar siffror och att arbeta strukturerat. Du har god datorvana och behärskar Excel bra.

Mer information och kontakt

De flesta av kommunens förvaltningar/bolag har någon ekonomiansvarig med olika inriktningar. Kontakta respektive personalansvarig för mer information.

 

Ekonomiassistent

Uppdrag

Som ekonomiassistent arbetar du med löpande ekonomiarbete, vilket kan innebära fakturering, arbete med leverantörsfakturor, inbetalningar/utbetalningar, kund- och leverantörsreskontra, daglig bokföring samt kassaarbete. 

Kompetens

Du ska ha gymnasieutbildning inom ekonomi eller ett par års arbetslivserfarenhet inom området. Du är en person som gillar siffror och att arbeta strukturerat. Du har god datorvana och behärskar Excel bra.

Mer information och kontakt

Kommunledningsförvaltningen

 

Ekonom

Uppdrag

Som ekonom har du ofta väldigt varierande arbetsuppgifter. Huvuddelen av ekonomerna arbetar med redovisning, bokföring, bokslut, budget, verksamhetsplanering, prognoser, ekonomisk styrning och resultatuppföljning. Krav- och inkassoarbete kan förekomma, likaså olika utredningsuppdrag, medverkan i projektarbeten samt insatser för att göra de administrativa rutinerna effektivare. På de mindre förvaltningarna jobbar man oftast med samtliga ovanstående uppgifter medan man på större förvaltningar kan vara mera specialiserad. Som ekonom kan du även fungera som ett stöd åt olika verksamheter i arbetet med planering och uppföljning, till exempel genom att ta fram beslutsunderlag för byggprojekt och investeringar eller genom att arbeta med utredningar, prognoser och affärsplaner.

Kompetens

Du ska ha en högskoleutbildning inom ekonomi. Du ska ha analytisk förmåga och vara strukturerad. Du har god datorvana och behärskar Excel bra.

Mer information och kontakt

Kommunledningsförvaltningen

 

Redovisningsassistent

Uppdrag

Som redovisningsassistent stöttar du i ekonomiarbetet med diverse arbetsuppgifter, bland annat med fakturahantering. Du kommer att arbeta nära de andra kollegorna i ekonomiteamet.

Kompetens

Du ska ha gymnasieutbildning inom ekonomi eller ett par års arbetslivserfarenhet inom området. Du är en person som gillar siffror och att arbeta strukturerat. Du har god datorvana och behärskar Excel bra. Du är noggrann, serviceinriktad och tar ansvar.

Mer information och kontakt

Kommunledningsförvaltningen