Mjellby konstmuseum

På Mjellby konstmuseum kan du upptäcka Halmstadgruppens konst, men också se nationella och internationella utställningar med allt från samtidskonst till modernism, ofta med profilering mot surrealismen.

Mjellby konstmuseum har stängt för renovering

Vi rustar för framtiden och museet planerar åter öppna hösten 2023. Museets äldre delar renoveras och vi bygger en ny byggnad som ska rymma efterlängtade utrymmen för magasin och konsthantering.

Museet kommer även få ett kontrollerat klimat. Detta för att både inlånade verk från andra museer och de egna samlingarna ska må bra och kunna bevaras till kommande generationer. Halmstadgruppens konst utgör ett lokalt, nationellt och internationellt kulturarv som vi måste vara rädda om. Renoveringen möjliggör vårt fortsatta arbete med att visa nationella och internationella utställningar av hög kvalitet.

Vi strävar efter att skapa ett museum som genomsyras av hållbarhet, delaktighet och tillgänglighet. Till hösten 2023 slår vi upp dörrarna till framtidens Mjellby konstmuseum. Självklart kommer vi fortsätta göra utställningar med en skarp blick som genererar nya kunskaper, upplevelser och insikter.

Halmstadgruppen lånas ut och blir digital

Under stängningen kommer delar av samlingen att lånas ut till Öregaard museum Länk till annan webbplats. i Danmark som gör en stor utställning om Halmstadgruppen.

Du kommer också ha möjlighet att uppleva Halmstadgruppen digitalt genom en virtuell utställning på www.mjellbykonstmuseum.se Länk till annan webbplats.. Här på webbplatsen kommer även museets program och aktiviteter på andra platser presenteras under stängningen.

Följ oss på Youtube

Följ Konst i Halmstad på Youtube Länk till annan webbplats. där museets personal ger digitala visningar och kreativa workshops.

Mer konst i Halmstad

Kontakta oss

Öppettider

I dag:

Stängt

  Just nu:

Stängt
Mjellby konstmuseum logotyp