Mjellby konstmuseum

På Mjellby konstmuseum kan du upptäcka Halmstadgruppens konst, men också se nationella och internationella utställningar med allt från samtidskonst till modernism, ofta med profilering mot surrealismen.

Mjellby konstmuseum är stängt för renovering

Byggstart sker under 2023 och återöppning är planerad till hösten 2024

Halmstad växer finns mer information om byggnadsarbetet.

Vi rustar för framtiden och museet ska genomgå en stor ombyggnad och renovering. Museets äldre delar renoveras och vi bygger en ny byggnad som ska rymma efterlängtade utrymmen för magasin och konsthantering.

Museet kommer att få ett kontrollerat klimat. Detta för att både inlånade verk från andra museer och de egna samlingarna ska må bra och kunna bevaras till kommande generationer. Halmstadgruppens konst utgör ett lokalt, nationellt och internationellt kulturarv som vi måste vara rädda om. Renoveringen möjliggör vårt fortsatta arbete med att visa nationella och internationella utställningar av hög kvalitet.

Vi strävar efter att skapa ett museum som genomsyras av hållbarhet, delaktighet och tillgänglighet. Under 2024 kommer vi att slå upp dörrarna till framtidens Mjellby konstmuseum. Självklart kommer vi fortsätta göra utställningar med en skarp blick som genererar nya kunskaper, upplevelser och insikter.

Halmstadgruppen lånas ut och blir digital

Under stängningen lånas delar av samlingen ut till Öregaard museum Länk till annan webbplats. i Danmark, som gör en stor utställning om Halmstadgruppen.

Du kan uppleva Halmstadgruppen digitalt genom vår virtuella utställning Länk till annan webbplats..

Här på webbplatsen kan du även läsa om museet program och aktiviteter på andra platser under stängningen.

Följ oss på Youtube

Följ Konst i Halmstad på Youtube Länk till annan webbplats. där museets personal ger digitala visningar och kreativa workshops.

Mer konst i Halmstad

Kontakta oss

Öppettider

I dag:

Stängt

  Just nu:

Stängt
Mjellby konstmuseum logotyp