Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Vattnet sjunker undan - läget stabiliserat

Under lördagsnatten och söndagen började de vattenmassor som översvämmat flera områden i Halmstad att långsamt sjunka undan. Väderprognosen i början av veckan är gynnsam.

Vädervarningen klass 1 för höga flöden i mindre vattendrag ligger kvar från SMHI, men de närmaste dagarna väntas inga större mängder regn och räddningstjänsten gör bedömningen att läget i de värst drabbade områdena är stabilt.

De sandsäckar som har placerats vid macken på Trönningevägen i Trönninge ligger kvar så att allmänheten kan säkra sina fastigheter. Nya behov kan komma att uppstå längre fram i veckan då mer regn väntas, men förhoppningen är att marken och dag- och spillvattensystemen ska ha normaliserats fram tills dess.

Den stab som arbetat med översvämningarna i helgen avvecklas men den ordinarie strykan i tjänst fortsätter att följa läget.

Påverkan på kommunal verksamhet

Samtliga naturgräsplaner är avstängda under helgen och nytt beslut om öppnande tas på måndag. Information har gått ut till berörda föreningar.

På grund av regnet har också Mjellby konstmuseum tvingats stänga och kommer att hålla stängt resten av helgen. Inga konstverk har blivit skadade. Allmänheten hälsas välkommen tillbaka den 30 september när höstens utställning med Rodney Smith invigs.

Grundvattenbildning

Det regn som nu kommit bidrar på sikt till att höja grundvattennivåerna, men det tar ett par månader att se skillnader i nivåerna så denna nederbörd innebär inte att bevattningsförbudet hävs.