Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Vattnet i Halmstad är klart igen

Det akuta arbetet efter gårdagens stora vattenläcka i Halmstad är nu avslutat. Läckan är lagad och ledningsnätet är renspolat. En del boende i Snöstorp hade problem under söndagskvällen, men även där är vattnet nu klart igen.

Uppdaterad 140428 kl. 10.10

På söndagskvällen öppnades brandposter i området runt Litorinavägen i Snöstorp för att spola rent de sista ledningarna. Efter större läckor är det inte ovanligt att fickor med missfärgat vatten finns kvar i ledningssystemet, trots spolning.

Lördagens arbete

Arbetet med att laga läckan på Kristinehedsvägen pågick intensivt under mer än 12 timmar på lördagen. Därefter öppnades ett stort antal brandposter på ledningsnätet för att släppa ut det missfärgade vatten som ställt till problem under dagen.

På söndagsmorgonen var vattnet vid alla brandposter klart och fint igen och spolningen avslutades, med undandtag för Snöstorp.

Testa att spola vatten vid problem

Som fastighetsägare kan du spola kallvatten i din kran om problemen kvarstår.

Det kan finnas fickor med missfärgat vatten kvar i mindre ledningar som tidvis kan gör att problemen återkommer i liten skala. Även då är det spolning med kallvatten som gäller.

Efter en vattenläcka kan det komma luft i ledningarna och då ser vattnet vitaktigt ut, ibland nästan som mjölk. Luften försvinner vid spolning, eller om man låter vattnet stå en stund.

De vattentankar som finns utställda vid Frennarps byskola, Vallås vårdcentral, Vallås äldreboende och Litorinavägen i Snöstorp plockas bort under söndagskvällen och måndagen.

Krisstab avvecklad

Den krisstab som arbetade under lördagen har avvecklats och kommunens beredskap återgår till normal rutin.Arbetet med att laga Kristinehedsvägen påbörjas under veckan, men trots de avstängningar som finns på platsen, är den farbar i båda riktningarna.

Frågor hänvisas nu till teknik- och fritidsförvaltningens kundtjänst.länk till annan webbplats