Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Valambassadörer ska få fler att rösta med mobil vallokal

Från och med den 27 augusti, går det att förtidsrösta i valen till kommun, landsting och riksdag. Nytt för årets val är den mobila förtidsröstningslokal som Halmstads kommuns valambassadörer kommer att åka runt och besöka gymnasieskolor och evenemang med.

Kommunens fyra valambassadörer har fullt upp inför höstens val. Deras jobb är att få fler väljare till vallokalerna. Nu har de ett nytt medel i sitt arbete – en mobil förtidsröstningslokal. I lokalen, som är en husvagn, kan alla som är berättigade att rösta i valen till kommun, landsting eller riksdag förtidsrösta. Husvagnen är tillgänglighetsanpassad och det enda röstarna behöver ha med sig är legitimation. Röstkort åt den som ska rösta kan valambassadörerna skriva ut på plats.

– Vi fortsätter vårt jobb från EU-valet i våras med att få fler i Halmstad att gå och rösta. Våra främsta målgrupper är unga väljare och personer som är födda i utlandet. Båda dessa grupper brukar ha relativt lågt valdeltagande, säger Erik Andersson en av Halmstads valambassadörer.

Besöker alla gymnasieskolor

Halmstads alla gymnasieskolor kommer får besök av valambassadörerna och deras mobila förtidsröstningslokal. Tanken är att förstagångsväljarna ska få ännu enklare att rösta, men vem som helst kan rösta i husvagnen när den står uppställd på skolgårdarna.

– En husvagn där man kan förtidsrösta känns verkligen som en ny och rolig grej! Jag hoppas verkligen att Halmstadborna upplever att det nu blir ännu lättare att rösta. Allas röster behövs och därför måste vi finnas där Halmstadborna finns, säger Erik.

Under veckorna fram till valet kommer valambassadörerna bland annat även att besöka SFI, unga arbetssökande på Ungdomskraft och Kristinebergs folkhögskola för att informera om valen och prata om vikten av att rösta. Dessutom finns de på plats under evenemang som Linehedsdagen, Oskarströmsdagen och Kulturnatten. Under Kulturnatten kan de som vill förtidsrösta besöka röstningshusvagnen utanför Halmstads teater.

Här kan du se schema över tid och plats för röstningshusvagnen.

Se även information om andra förtidsröstningslokaler

För mer information kontakta:

Rebecca Sellergren, Koordinator supervalåret, rebecca.sellergren@halmstad.se, tfn: 070-883 29 15

Erik Andersson, valambassadör, erik.andersson@halmstad.se, tfn:070-883 36 09