Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Ursäkta om vi är i vägen - vårstädning pågår

På måndagsmorgonen inleddes arbetet med att sopa hela Halmstad. Först städas centrum och busshållplatser, därefter cykelbanor och ytterområden. Den flis som vi halkbekämpat med under vintern plockas upp och på köpet försvinner även mycket löv och gammalt skräp.

Under drygt två månader pågår arbetet med att rengöra Halmstads kommun. Sex personer i driftsorganisationen har hjälp av både sopmaskin, traktorer och lövblåsare i arbetet. Alla gator i ett område tas inte alltid på samma gång. Den maskin som passar bäst på respektive gata används och det betyder att en del gator kan sopas i mars, medan andra i samma område sopas först i april.

-När vi har varit på vissa gator i ett område med den stora maskinen tror många att vi missat deras väg och ringer in. Men vi kommer tillbaka med en mindre maskin som passar bättre för deras gata, säger Helén Lövinger, driftschef på teknik- och fritidsförvaltningen.

Tidig start

Sopningen börjar redan kl. 05 på morgonen för att fordonen inte ska vara i vägen alltför mycket då trafiken kommer igång. Det innebär att boende kan störas tidigt på morgonen vid ett tillfälle under våren.

-Vi försöker planera så att vi ska störa så lite som möjligt. Vi hoppas att kommuninvånarna tar det onda med det goda. Man kan bli störd tidigt en gång om året, men gatan blir ju ren när vi har varit där, säger driftschef Helén Lövinger.

Hur fort det går att sopa kommunen är väderberoende. Den 31 maj ska allt vara färdigt, men oftast blir det klart lite tidigare än så. Entreprenörerna som sköter snöröjningen i delar av kommunen vintertid ansvarar också för sopning av sina områden och i samverkan med dem så sopas alla vägar och cykelbanor i hela Halmstad.