Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Undersökning och StartUp-kväll med Ung i Halmstad den 6:e december

Utbildning och jobb, idrott och hälsa, fritid samt jämlikhet är de frågor som unga i Halmstad prioriterar högst. Det visar en undersökning som Ung i Halmstad genomfört. Resultatet bygger på svar från över 1300 studenter på Halmstads gymnasieskolor och högskolan i Halmstad. På tisdag är alla unga i Halmstads kommun välkomna till en StartUp-kväll på Nolltrefemhuset mellan klockan 17.00-19.00.

Undersökning kring ung delaktiget

Under hösten har Ung i Halmstad träffat gymnasieelever och högskolestudenter för att diskutera vilka samhällsfrågor som de är intresserade av att vara mer delaktiga i samt på vilket sätt de skulle vilja vara mer delaktiga. När det handlar om vilka metoder som är populärast för att skapa mer delaktighet så har en framtida app seglat upp som vinnare. Den föreslagna appen är tänkt att göra det enklare för unga invånare att interagera med politiker och tjänstemän i olika samhällsfrågor. Samtidigt var många också intresserade av att träffa en politiker.

Deltagarna i undersökningen uppger att de har uppskattat att någon från kommunen frågat vad de tycker och under besöken ute på  gymnasieskolorna och högskolan har många nya kontakter skapats. Baserat på vad som framkommit i undersökningen kan Ung i Halmstad tillsammans med unga i kommunen satsa på rätt saker framöver för att skapa en ökad delaktighet i olika samhällsfrågor.

Ung i Halmstadlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är ett samarbete mellan några av kommunens förvaltningar för att bland annat lyfta ungas intressen. Nolltrefem har sedan tidigare arbetat aktivt med ung delaktighet men nu satsas extra mycket resurser på att involvera unga i nya sammanhang.

StartUp-kväll med Ung i Halmstad 6:e december på Nolltrefem

Tisdagen den 6:e december bjuds unga i Halmstads kommun in till en inspirationskväll som syftar till att skapa olika arrangörsgrupper där unga själva kan driva de frågor de är intresserade av och för att möjliggöra en ökad dialog med kommunens beslutsfattare. Kulturnämnden är också inbjuden för att kunna starta ett samtal redan under tisdagens möte.