Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Två nya förvaltningschefer börjar i augusti

Kommunstyrelsen beslutade på tisdagen om tillsättningen av ny samhällsbyggnadschef och ny förvaltningschef till teknik- och fritidsförvaltningen.

En av cheferna väljer att återvända till Halmstads kommun. Anders Thorén, som var förvaltningschef för byggnadskontoret mellan 2013 och 2016, kommer efter ett års bortavaro tillbaka och blir nu förvaltningschef för teknik- och fritidsförvaltningen.

– Jag har alltid trivts bra i Halmstads kommun och är väldigt glad att jag nu får möjligheten att komma tillbaka och fortsätta driva utvecklingsarbetet framåt. Att få leda teknik- och fritidsförvaltningen är ett spännande uppdrag. Deras ansvarsområde inom offentlig miljö, idrott och fritid har väldigt stor del i Halmstadbornas vardag, säger Anders Thorén.

Anders Thorén är journalist i botten och har tidigare också jobbat som kommunikationschef på Halmstads Fastighet AB.

Samhällsbyggnad

Ny samhällsbyggnadschef blir Mattias Rossköld, som flyttar till Halmstad från Eskilstuna, där han för närvarande är näringslivsdirektör. Han är utbildad socionom och har sedan 2008 varit chef inom olika kommunala verksamheter.

Mattias Rossköld har under de senaste åren haft fokus på näringslivsfrågor och jobbat strategiskt med samverkan mellan kommun och näringsliv. Han har också jobbat med intern samverkan och tvärprocesser inom Eskilstuna kommun.

– Jag ser verkligen fram emot att flytta till Halmstad av flera anledningar. Jag drivs av att skapa bra möten mellan kommun och invånare genom att coacha och engagera medarbetarna i verksamhetsutvecklingen. Jag och min familj kommer också närmare släkten som bor i kommunen, säger Mattias Rossköld.

– Vi har rekryterat två nya chefer med fokus på ledarskap och medledarskap. Båda gillar att driva utveckling och är lösningsorienterade och jag ser fram emot att arbeta tillsammans med dem, säger kommunchef Henry Bengtsson.

Både Anders Thorén och Mattias Rossköld börjar i Halmstad i mitten av augusti.