Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Suzanne Åkerlund (L) lämnar sina politiska uppdrag vid årsskiftet 

Suzanne Åkerlund (L) kommer att lämna sin plats som kommunråd vid årsskiftet. Vem som kommer att ersätta henne är dock ännu inte klart.

– Efter snart tre mandatperioder känns det självklart att stiga åt sidan, nu behövs det nya krafter för att driva utvecklingen framåt i kommunen. För att en efterträdare ska ha möjlighet att etablera sig i miljön som heltidspolitiker innan valet i september så är det bra att lämna nu, säger Suzanne Åkerlund (L).

Suzanne Åkerlund har en rad uppdrag som hon kommer att säga upp sig ifrån i samband med att hon slutar som kommunråd. Det gäller bland annat platserna som ledamot i kommunfullmäktige och kommunstyrelsen, men hon kommer också att lämna posterna som ordförande för både handikapprådet och juryn för Årets entreprenör.

– Medlemmarna i Liberalerna Halmstad kommer under november att utse min efterträdare för resten av mandatperioden. Processen med listorna till nästa val är i full gång och de tas av medlemmarna i början av 2018, säger Suzanne Åkerlund (L).

I januari tillkännagav även kommunstyrelsens ordförande Carl Fredrik Graf (M) att han kommer att lämna sin post. Han sitter dock kvar till mandatperiodens slut. Även oppositionsrådet Anders Rosén (S) samt socialdemokraternas övriga två kommunråd Bertil Andersson och Rose-Marie Edlund har aviserat att de lämnar sina uppdrag i samband med valet 2018.

Jenny Axelsson (C) ersatte i somras Henrik Oretorp (C) som då slutade som kommunråd efter nästan åtta år.