Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Stor vattenläcka påverkar vattnet

En stor vattenläcka vid Kristinehedsvägen har under lördagen påverkat vattnet i östra Halmstad. Läckan är lagad och renspolning av ledningsnätet pågår. Kommunen rekommenderar inte att man dricker missfärgat vatten, men är vattnet klart så går det bra att dricka. Vattentankar finns på Frennarp och Vallås.

(Publicerad lördag 26 april, kl. 19.00)

Natten till lördagen upptäcktes en större läcka i vattenledningen vid Kristinehedsvägen. Läckan har orsakat skador i vägen och ger tryckförändringar och missfärgat vatten i östra Halmstad, däribland Skedala, Vallås, Frennarp och Furet.

Missfärgat vatten eller dåligt tryck

Om vattnet är missfärgat beror det på att partiklar i ledningarna släppt. Har du dåligt tryck beror det på att mycket vatten har läckt ut.

Partiklarna i sig är inte farliga och finns i ledningsnätet alltid, men vi rekommenderar ändå att man inte dricker eller tvättar vid missfärgat vatten. Det går bra att duscha. Har du klart vatten i din kran kan du använda vattnet som vanligt.

Testa att spola vattnet

Reparationsarbetet har varit omfattande och läckan är nu lagad. Utspolning av ledningsnätet pågår i sju olika brandposter. Är ditt vatten klart går det att använda som vanligt. Är det fortfarande missfärgat så prova att spola kallvatten i 30 min. Om vattnet inte har blivit klart under denna tid så försök på nytt efter några timmar.

Vattnet beräknas kunna vara missfärgat till och från under närmaste dygnet.

Vatten kan hämtas

Vattentankar är placerad vid Frennarps byskola och Vallås äldreboende samt Vallås vårdcentral. Ta med egen dunk för att få med dig vatten. Tänk på att vattnet ska räcka till många.

Läs även svar på vanliga frågor kring vattenläckan.

Har du frågor?

Vi kommer kontinuerligt uppdatera halmstad.se med mer information om händelseutvecklingen.