Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Skadegörelse och stölder på kommunal depå

I helgen bröt sig obehöriga in på teknik- och fritidsförvaltningens depå på Andersberg och orsakade stor skada. Fyra fordon förstördes, bland annat krossades rutor och däck skars sönder. Det är andra gången på två veckor som depån drabbas, senast stals flera motorsågar.

Krossade rutor och sönderskurna däck på både traktorer och personbilar upptäcktes efter ett inbrott på Andersbergsdepån natten till söndagen. Förövarna har även varit inne i växthuset. Tilltaget upptäcktes av vaktbolag som tillkallade förvaltningens beredskapspersonal.

Det är andra gången på två veckor som någon obehörigt tar sig in på depån. Senast var resultatet sönderslagna rutor på byggnaderna, och stulna motorsågar. Båda händelserna är polisanmälda.

- Det här får ju helt klart påverkan på vår verksamhet. Utan våra redskap och arbetsfordon kan vi ju inte arbeta som planerat, säger enhetschef Tobias Härstedt.

Det är främst park- och kustverksamheten som i nuläget drabbas av händelsen.

- Ser eller hör allmänheten något konstigt i närheten av våra depåer uppskattar vi om man kontaktar polisen så att vi kan få ett stopp på skadegörelsen, säger Tobias Härstedt.