Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Nytt kommunråd på plats i Rådhuset

Nu är det dags för Jenny Axelsson (C) att ta över rollen som kommunråd i Halmstads kommun efter att Henrik Oretorp (C) slutat.

– Jag vill se ett Halmstad där våra orter växer på bredden och vår stad växer på höjden, säger hon.

Jenny Axelsson ersätter Henrik Oretorp på samtliga uppdrag inom kommunen – vilket innebär att hon förutom att bli förste vice ordförande i kommunstyrelsen även blir ordförande i samhällsbyggnadsutskottet.

– För mig som kommunråd är det viktigt att planera framåt och besluta utifrån helhetsperspektiv. De stora frågorna hänger alla ihop: bostäder, jobb, skolor och integration. Jag vill därför vara med och bidra till ett arbetssätt där vi jobbar tätare tillsammans inom kommunkoncernen men även en starkare dialog mellan Halmstads kommun och externa viktiga parter, säger Jenny Axelsson (C).

Helhetstänk och långsiktighet

Under senaste årens starka tillväxt i Halmstad har kommunen stärkt samhällsbyggnadsprocessen. Strukturer och rutiner är tydligare, tempot har höjts. Många stora projekt är påbörjade.

– Arbetet med Södra infarten drar snart igång, området kring Österskans ska formas och vi ska skapa en helt ny, hållbar stadsdel vid Tullkammarkajen. Det är otroligt viktiga och spännande projekt och stort fokus kommer jag lägga på att driva vidare dessa och se till att tidsplanerna hålls.

– Men jag vill också att vi framöver tar större hänsyn till och adderar ett större fokus på den sociala hållbarheten, tillsammans med ekologiska och ekonomiska. Vi växer och bygger. Men det ska finnas ett bra liv mellan husen också. Effekterna av hur vi bygger och skapar förutsättningar för bland annat social hållbarhet visar sig så småningom och därför är helhetstänk och långsiktighet oerhört viktigt.

Vad ska du jobba för – hur vill du att Halmstad ska vara om tjugo år?

”Vi har ett universitet istället för en högskola, samarbeten ska göra att vi alla har nytta och använder oss av forskningen.

Förutsättningarna för företagen ska vara mycket goda, både riktigt stora men också mindre företag ska vilja etablera sig och blomstra här. Det ska ske i hela kommunen – tack vare attraktiva orter och goda kommunikationer.

Våra orter har växt sig ännu starkare, vi har fler utvecklade serviceorter dit man både flyttar men också kan pendla till för skola och arbete.

Staden ska vara förtätad med goda möjligheter till hållbara kommunikationer, inom staden, kommunen och regionen. Halmstad har utvecklats till regional nod, Resecentrums tredje etapp är klar och att pendla till och från Halmstad är enkelt och snabbt.

Halmstadborna ska må bra. Det ska vara en kommun där människor med många bakgrunder lever tillsammans. Integrationen ska vara en utvecklande kraft.

Jag vill att vi utvecklar spännande och modig arkitektur, att vi vågar släppa fram arkitektur och konst som får folk att må bra. Då kan vi också få landmärken, byggnader som till exempel Stadsbiblioteket. Jag ser också gärna att vi bygger på höjden – ett utmärkt sätt att förtäta som också ger utsikt.”

 

Fakta Jenny Axelsson

Ålder: 43 år

Bor: Simlångsdalen

Familj: make, tre barn, tre hundar

Nya politiska uppdrag:

Första vice ordförande i kommunstyrelsen

Ordförande i kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott

Ledamot i HNAB

Ledamot i verksamhetsberedningen

Första vice i ordförande krisledningsnämnden

Ordförande i pensionärsrådet

Sammankallande i folkhälsorådet

Tidigare politiska uppdrag: ordförande i utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden, gruppledare KF

Yrke: bibliotekarie, enhetschef

Intressen: foto, frisk luft och hundar

 

Fakta kommunråd

Det politiska arbetet i kommunen leds av fyra heltidsanställda och två deltidsanställda politiker. De kallas kommunråd. De partier som har flest antal politiker i fullmäktige får utse kommunråd. Partierna bestämmer sedan själva vilka personer som ska få förtroendet.

Halmstads kommuns kommunråd: Carl Fredrik Graf (M), Jenny Axelsson (C), Suzanne Åkerlund (L), Anders Rosén (S), Bertil Andersson (S), Rose-Marie Edlund (S)