Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Nytt bolag flyger från Halmstad till två huvudstäder

Sparrow Aviation kommer från och med oktober att ta resenärer från Halmstad till Stockholm-Arlanda och till Tysklands huvudstad Berlin. Målsättningen är att bygga upp resandet till Arlanda igen, medan rutten till Berlin för Halmstad närmare Europa.

Sparrow Aviation kommer att trafikera flygningarna med sin samarbetspartner Danish Air Transport (DAT). Det svenska bolaget Sparrows koncept handlar mycket om att flyga från regionala flygplatser och jobba nära tillsammans med det lokala näringslivet för att förbättra regionens flygförbindelser inom Sverige och Europa.

­– Två av Sveriges mest attraktiva semesterstäder, Halmstad och Kalmar, blir enklare att besöka för utländska besökare. Det ger oss nya förutsättningar att utveckla attraktionskraften i våra kommuner och regioner tillsammans med det lokala näringslivet. Det är samtidigt en fördel för vår region att Halmstad har flygförbindelser till Stockholms båda flygplatser, säger Carl Fredrik Graf (M), kommunstyreslens ordförande.

Återigen flyg till Arlanda

Sträckan Halmstad-Arlanda kommer att trafikeras med två turer om dagen på vardagarna, och en tur på söndagar. Sträckan har inte trafikerats sedan den 18 juni, då Nextjet la ner sin flygtrafik.

­– Vi vet sedan tidigare att det finns ett stort intresse för att flyga till Arlanda om det finns en bra tidtabell som gör det möjligt att resa vidare, både inom Sverige och ut i världen. Att flygplatsen nu återigen kan erbjuda trafik till både Arlanda och Bromma tror jag stärker både näringslivet och besöksnäringen i regionen, säger vd:n för Halmstad City Airport Magnus Edman.

‒ Att starta upp på Halmstad City Airport ligger helt i linje med vår strategi att växa vårt linjenät i södra Sverige. Vi är glada att kunna komplettera nuvarande trafik med avgångar till Stockholm Arlanda samtidigt som vi fortsätter att erbjuda regionala flygplatser och dess resenärer en mer direkt väg ut i Europa, säger vd:n för Sparrow Aviation Richard Franck.

Affärer och nöje i Berlin

Flyglinjen Halmstad-Kalmar-Berlin ger nya möjligheter för både affärer och nöjen. Linjen kommer att trafikeras med en tur på fredagar och en på söndagar. Det ger affärsresenärer möjlighet att arbeta i Tyskland under veckan, samtidigt som Berlin är en populär stad för privatresenärer när det kommer till weekend-resor.

­– Vår förhoppning är att besöksnäringen i Halmstad drar nytta av trafiken från både Arlanda, Kalmar och Berlin. Av tradition är tyskar en växande turistskara i Halland och nu ökar möjligheten att ta sig hit på ett enkelt och snabbt sätt, säger Johan F Lundberg, vd för Destination Halmstad.

Resenärer kommer också att ha möjlighet att enbart flyga till och från Kalmar. Det gör att flygplatsen utökar från en linje till fyra. Tillsammans med chartertrafiken gör det att Halmstad City Airport erbjuder fler möjligheter än någonsin tidigare.

Trafikstart är planerad till den 26 oktober 2015 och biljetterna börjar säljas på www.sparrow.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster den 10 september.