Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Melodifestival i Halmstad Arena?

Halmstad är med i kampen om att få en deltävling i Melodifestivalen 2016. SVT beslutar om var deltävlingarna ska hållas i september.

Ann Johansson är chef för Halmstad Convention Bureau, den avdelning på Destination Halmstad som arbetar med att värva evenemang och möten till Halmstads kommun.

Kan det bli så att en deltävling förläggs här?

– Det vet vi inte riktigt, men det är klart att vi håller tummarna. SVT tar beslut i september. Vi vet egentligen inte hur många andra kommuner som är med i kampen om deltävlingarna. Det vi vet är att vi som kommun vill detta och vi uppfyller alla krav. Alltså är utgångsläget gott.

Finns det ett avtal redan?

– Det som är påskrivet är en avsiktsförklaring, inget avtal. Det innebär att vi förklarar att vi vill ha en deltävling om vi blir valda. Beslutsgången nu är att kommunstyreslsens ledningsutskott (KLU) bereder frågan inför kommunstyreslens beslut om finansiering. Därefter inväntar vi SVT:s beslut i september.

Halmstad Arena har ju inte varit aktuell tidigare. Vad har förändrats?

– Tidigare har inte scenen fått plats i Halmstad Arena, men 2016 har en del krav förändrats och nu skulle vår arena fungera bra.

Hur får man hit ett större evenemang eller möte?

– Destination Halmstad har ju kontinuerlig kontakt med många produktionsbolag, arrangörer, idrottsförbund etc. Det är oftast en lång process med en rad möten, besök och förhandlingar. Vi på Halmstad Convention Bureau har jobbat på samma sätt den här gången som vi alltid gör när vi försöker värva olika evenemang till Halmstad.

Varför tycker du att det här skulle vara bra för Halmstad?

– Jag tror att hela besöksnäringen vinner på det, och vi hoppas att många olika aktörer tar chansen att haka på om vi skulle få en deltävling. Jag tror att det skulle bli en folkfest i Halmstad!